EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Dunaújváros

Jótékony jégkorong

Negyedik alkalommal szervezik meg a magyar–székely jótékonysági jégkoronggálát. Az eseménynek május 1-jén a Dunaújvárosi Jégcsarnok ad otthont. A mérkőzés 17 órakor kezdődik, ám érdemes már előbb kilátogatni a helyszínre, hiszen számos kísérőrendezvény szórakoztatja majd a nézőket. 

A Szent Ferenc Alapítványt támogatják azok, akik jegyet vásárolnak a IV. magyar–székely jégkoronggála-mérkőzésre. Az erdélyi alapítványt az erdélyi ferencesek tartják fent. Az alapítvány célja a gyermekvédelmi intézmények, iskolák, óvodák támogatása, a hátrányos helyzetű gyermekek körülményeinek javítása, de segítő kezet nyújtanak a pályaválasztásban és a szakmai képzésben is.


Bár a mérkőzés jótékony célú, a megszokott nagy csaták valószínűleg most sem maradnak el. (fotó: Boda Bence)

A május 1-jén öt órakor kezdődő magyar–székely jégkorongmérkőzés bevétele ezt a szervezetet támogatja. A meccset rengeteg kísérőprogram teszi majd emlékezetessé: a helyszínen cheerleader-bemutató, székely pecsenyés, kürtőskalács-sütöde és tombola várja a látogatókat. A mérkőzés előtt a közönség közösen énekelheti el a Himnuszt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.