2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Kecskemét

Karcolatok a Kápolnában

Organikus formák, ipari karcolatok, kő-, fa- és fémkreációk. A matéria sokfélesége iránti különleges érzékenység hatja át a tavalyi Kecskeméti Acélszobrászati Szimpóziumon feltűnt fiatal művészpáros munkáit, akik most a Kápolna Galériában mutatják be izgalmas kollekciójukat.

Dóra Emese és Plank Antal 2012-ben végeztek a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán, és a K-Arts Művészeti Gyűjtemény jóvoltából és segítségével állítanak ki most a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek kiállítóterében. A szobrászpárosra 2016 nyarán, az Acélszobrászati Szimpóziumon figyelt fel Árvai István, az alkotótábor és a K-Arts művészeti gyűjtemény vezetője. A kiállítást Árvai-Józsa Kitty művészettörténész nyitotta meg.


Fiatal, sokszínű művészek kiállítása a Kápolna Galériában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.