EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb XIV.kerület

Katasztrófahelyzet Erzsébetligeten

XVI. kerületi és zuglói diákok számára rendeztek Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt az Erzsébet-ligetben, amelyet mindkét kerületi önkormányzat és az Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség is támogatott.

A diákok fel is készülhettek a versenyre, hiszen a megmérettetés előtti hetekben háromszor gyakorolhattak szervezett keretek között. A cél pedig egyértelmű volt: a veszélyhelyzetek megismertetése és a megfelelő viselkedés kialakítása.

Az Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai mindenben segítettek (XVI. Kerületi Újság)

A szervezők fontosnak tartották, hogy a fiatalokban kialakuljon az önvédelmi készség, nem mellesleg egy csapatverseny keretében a tanulók elsajátítják az ön- és a kölcsönös segítségnyújtás szabályait. Közlekedésbiztonsági és ügyességi, elméleti és gyakorlati feladatokat oldhattak meg a versenyen, amelyre a XVI. kerületből tíz, Zuglóból kilenc csapat nevezett. A tanulóknak hét állomáson – katasztrófavédelmi, híradós, egészségügyi, RBV-s, közlekedésbiztonsági, tűzvédelmi és műszaki – kellett számot adniuk tudásukról.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.