EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb XIV.kerület

Katasztrófahelyzet Erzsébetligeten

XVI. kerületi és zuglói diákok számára rendeztek Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt az Erzsébet-ligetben, amelyet mindkét kerületi önkormányzat és az Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség is támogatott.

A diákok fel is készülhettek a versenyre, hiszen a megmérettetés előtti hetekben háromszor gyakorolhattak szervezett keretek között. A cél pedig egyértelmű volt: a veszélyhelyzetek megismertetése és a megfelelő viselkedés kialakítása.

Az Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai mindenben segítettek (XVI. Kerületi Újság)

A szervezők fontosnak tartották, hogy a fiatalokban kialakuljon az önvédelmi készség, nem mellesleg egy csapatverseny keretében a tanulók elsajátítják az ön- és a kölcsönös segítségnyújtás szabályait. Közlekedésbiztonsági és ügyességi, elméleti és gyakorlati feladatokat oldhattak meg a versenyen, amelyre a XVI. kerületből tíz, Zuglóból kilenc csapat nevezett. A tanulóknak hét állomáson – katasztrófavédelmi, híradós, egészségügyi, RBV-s, közlekedésbiztonsági, tűzvédelmi és műszaki – kellett számot adniuk tudásukról.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.