EUR: 323,04 Ft
CHF: 282,28 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb XIV.kerület

Katasztrófahelyzet Erzsébetligeten

XVI. kerületi és zuglói diákok számára rendeztek Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt az Erzsébet-ligetben, amelyet mindkét kerületi önkormányzat és az Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség is támogatott.

A diákok fel is készülhettek a versenyre, hiszen a megmérettetés előtti hetekben háromszor gyakorolhattak szervezett keretek között. A cél pedig egyértelmű volt: a veszélyhelyzetek megismertetése és a megfelelő viselkedés kialakítása.

Az Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai mindenben segítettek (XVI. Kerületi Újság)

A szervezők fontosnak tartották, hogy a fiatalokban kialakuljon az önvédelmi készség, nem mellesleg egy csapatverseny keretében a tanulók elsajátítják az ön- és a kölcsönös segítségnyújtás szabályait. Közlekedésbiztonsági és ügyességi, elméleti és gyakorlati feladatokat oldhattak meg a versenyen, amelyre a XVI. kerületből tíz, Zuglóból kilenc csapat nevezett. A tanulóknak hét állomáson – katasztrófavédelmi, híradós, egészségügyi, RBV-s, közlekedésbiztonsági, tűzvédelmi és műszaki – kellett számot adniuk tudásukról.


Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.