EUR: 322,91 Ft
CHF: 275,68 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb XIV.kerület

Katasztrófahelyzet Erzsébetligeten

XVI. kerületi és zuglói diákok számára rendeztek Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt az Erzsébet-ligetben, amelyet mindkét kerületi önkormányzat és az Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség is támogatott.

A diákok fel is készülhettek a versenyre, hiszen a megmérettetés előtti hetekben háromszor gyakorolhattak szervezett keretek között. A cél pedig egyértelmű volt: a veszélyhelyzetek megismertetése és a megfelelő viselkedés kialakítása.

Az Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai mindenben segítettek (XVI. Kerületi Újság)

A szervezők fontosnak tartották, hogy a fiatalokban kialakuljon az önvédelmi készség, nem mellesleg egy csapatverseny keretében a tanulók elsajátítják az ön- és a kölcsönös segítségnyújtás szabályait. Közlekedésbiztonsági és ügyességi, elméleti és gyakorlati feladatokat oldhattak meg a versenyen, amelyre a XVI. kerületből tíz, Zuglóból kilenc csapat nevezett. A tanulóknak hét állomáson – katasztrófavédelmi, híradós, egészségügyi, RBV-s, közlekedésbiztonsági, tűzvédelmi és műszaki – kellett számot adniuk tudásukról.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.