2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb IV.kerület

Katasztrófahelyzet Palotán

Katasztrófavédelmi versenyen vetélkedtek egymással a XV. kerületi Sporttelep és Napközis Táborban újpesti és XV. kerületi általános és középiskolás csapatok.

A cél, hogy a tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában mutassák meg a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikben, az ön-, illetve más személy mentésében való jártasságukat. A korábbi évekhez hasonlóan a feladatok között szerepelt a tűzoltófecskendő összeszerelése és használata, elsősegélynyújtás és a vegyvédelmi öltözet szakszerű felvétele-levétele, valamint nyúlgátépítés is, amelynek az árvízi védekezésben vehetik hasznát a diákok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.