2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb IV.kerület

Katasztrófahelyzet Palotán

Katasztrófavédelmi versenyen vetélkedtek egymással a XV. kerületi Sporttelep és Napközis Táborban újpesti és XV. kerületi általános és középiskolás csapatok.

A cél, hogy a tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában mutassák meg a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikben, az ön-, illetve más személy mentésében való jártasságukat. A korábbi évekhez hasonlóan a feladatok között szerepelt a tűzoltófecskendő összeszerelése és használata, elsősegélynyújtás és a vegyvédelmi öltözet szakszerű felvétele-levétele, valamint nyúlgátépítés is, amelynek az árvízi védekezésben vehetik hasznát a diákok.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.