2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Sopron

Kazahok koncertje

A Kazah Művészeti Akadémia Népi Zenekara ad reprezentatív hangversenyt a Liszt Központban április 28-án 19 órakor. A 70 fős zenekar tradicionális kazah dalok feldolgozásait, valamint népszerű Bizet-, Gounod-, Verdi-műveket mutat be.


A kazah nagykövetség ezzel a hangversennyel ünnepli Magyarországon a magyar–kazah diplomáciai kapcsolatok felvételének huszonötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból a kazah nagykövet is részt vesz a hangversenyen.
Az évforduló tiszteletére a nagykövetség jóvoltából a jegyárak egységesen 200 forintba kerülnek, további információ a www.prokultura.hu oldalon található.

Kazah Művészeti Akadémia Zenekarának Hangversenye
Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ
Április 28. 19 óra
Jegyár: 200 Ft

Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.