2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Kecskemét

Kecskeméti repülők Németországban

A nemzetközi sajtó, valamint a Magnus Aircraft és a Siemens vezetőinek jelenlétében először a Magnus eFusion, majd pedig az Extra repülőgép emelkedett a magasba. Miután mindkettő leírta tiszteletkörét, köteléket alkottak, és közösen húztak el a nézősereg fölött.

fotó: Magnus Aircraft

Ez a tavalyi bemutatkozó eseményhez hasonlóan hatalmas mérföldkő a repülés történtében, hiszen elektromos kötelékes repülés még nem volt a világon.


fotó: Magnus Aircraft

A kecskeméti székhelyű Magnus Aircraft és a Siemens fejlesztése nyomán világújdonságként megvalósított eFusion engedélyeztetési eljárása is hamarosan elkezdődik annak érdekében, hogy a 2018 júliusa körül induló sorozatgyártásra a gyártó Magnus Aircraft minden papírral rendelkezzen.

fotó: Magnus Aircraft

A magyar fejlesztésű és gyártású, oktatásra és vészhelyzeti képzésre egyaránt alkalmas kompozit repülőgép, az eFusion és testvére, a benzinmotoros Fusion 212 2017. április 5–8. között a németországi Friedrichshafenben rendezett 25. jubileumi AERO kiállításon látható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.