EUR: 325,90 Ft
CHF: 279,86 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb II.kerület XII.kerület

Kedden a Városmajorban, csütörtökön a Normafánál futnak

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, amit az is bizonyít, hogy elkezdődtek a keddi szabadtéri futóedzések a Városmajorban. Az idei első futáson mi is ott voltunk, és Markocsán Sándor vezetőedzőtől megtudtuk, hogy március 30-tól minden csütörtökön már a Normafánál is várják a futni vágyókat – ha esik, ha fúj.

Három éve működik a Városmajori Futóklub, a mozgásra vágyók 18 órától profi edzők vezetésével gyönyörű környezetben vehetnek részt a Nike-cipők tesztjével összekötött, egyéni képességekhez szabott szabadtéri edzésen.


– A gyülekező után 18.30-kor kezdünk. Az edzés három részből áll, rajtam kívül mindig van még egy edző, hogy egyéni képességeik szerint tudjunk foglalkozni a futókkal. Három éve kezdtük a Városmajorban, és idén már kétszer tízfős váltót tudunk kiállítani az Ultrabalatonra, amely egy 212 kilométeres kör a Balaton körül – mesélte Markocsán Sándor. A vezetőedző hozzátette, március 30-tól a Normafánál is beindul a futóklub.

– Más jellegű a két pálya, a Városmajorban 600 méteres rekortánpályán mozgunk, míg a Városmajorban inkább a terepfutást helyezzük előtérbe. Itt csütörtökönként edzünk, szintén 18 órától gyülekezünk, és 18.30-kor kezdünk. Ide is várjuk azokat, akik most szeretnének megismerkedni a futás szépségeivel, vagy akik már tudják, mit kaphatnak ettől – biztatott a részvételre Markocsán Sándor, aki arról is tájékoztatott, hogy az edzések rossz idő esetén sem maradnak el.


– Egészen október végéig, november elejéig tartjuk az edzéseket, de a Városmajorban például már kialakult egy kemény mag, ők télen sem hagyták abba, keddenként lejöttek és futottak. A futás jótékony hatásán kívül az edzések jó hangulata sem elhanyagolható, igazi közösséget kovácsol a 12–68 éves korú társaságból. Van persze 12 éven aluli résztvevőnk is, például azok a kicsik, akiket babakocsival hoznak a szüleik, és úgy futnak. A 68 éves tagunk pedig tavaly jött rá, milyen jót tesz egy kis futás…

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.