EUR: 323,07 Ft
CHF: 283,79 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb II.kerület XII.kerület

Kedden a Városmajorban, csütörtökön a Normafánál futnak

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, amit az is bizonyít, hogy elkezdődtek a keddi szabadtéri futóedzések a Városmajorban. Az idei első futáson mi is ott voltunk, és Markocsán Sándor vezetőedzőtől megtudtuk, hogy március 30-tól minden csütörtökön már a Normafánál is várják a futni vágyókat – ha esik, ha fúj.

Három éve működik a Városmajori Futóklub, a mozgásra vágyók 18 órától profi edzők vezetésével gyönyörű környezetben vehetnek részt a Nike-cipők tesztjével összekötött, egyéni képességekhez szabott szabadtéri edzésen.


– A gyülekező után 18.30-kor kezdünk. Az edzés három részből áll, rajtam kívül mindig van még egy edző, hogy egyéni képességeik szerint tudjunk foglalkozni a futókkal. Három éve kezdtük a Városmajorban, és idén már kétszer tízfős váltót tudunk kiállítani az Ultrabalatonra, amely egy 212 kilométeres kör a Balaton körül – mesélte Markocsán Sándor. A vezetőedző hozzátette, március 30-tól a Normafánál is beindul a futóklub.

– Más jellegű a két pálya, a Városmajorban 600 méteres rekortánpályán mozgunk, míg a Városmajorban inkább a terepfutást helyezzük előtérbe. Itt csütörtökönként edzünk, szintén 18 órától gyülekezünk, és 18.30-kor kezdünk. Ide is várjuk azokat, akik most szeretnének megismerkedni a futás szépségeivel, vagy akik már tudják, mit kaphatnak ettől – biztatott a részvételre Markocsán Sándor, aki arról is tájékoztatott, hogy az edzések rossz idő esetén sem maradnak el.


– Egészen október végéig, november elejéig tartjuk az edzéseket, de a Városmajorban például már kialakult egy kemény mag, ők télen sem hagyták abba, keddenként lejöttek és futottak. A futás jótékony hatásán kívül az edzések jó hangulata sem elhanyagolható, igazi közösséget kovácsol a 12–68 éves korú társaságból. Van persze 12 éven aluli résztvevőnk is, például azok a kicsik, akiket babakocsival hoznak a szüleik, és úgy futnak. A 68 éves tagunk pedig tavaly jött rá, milyen jót tesz egy kis futás…

Kapcsolódó Cikkek