2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Dunaújváros

Kék híd egymáshoz

„Ragyogj kékben, Dunaújváros” elnevezéssel ismét programot szervezett a Jószolgálati Otthon. A rendezvény az autizmus világnapjához kapcsolódott, aminek hagyományos színe a kék.

A Jószolgálati Otthon Bercsényi úti épületében egész délelőtt várták az érdeklődőket az autizmus világnapjához kapcsolódó rendezvényen, amelyet az intézmény az önkormányzattal közösen szervezett. A hivatalosan „szemléletformáló minifesztiválnak” nevezett esemény a Jószoli Zenekar fellépésével kezdődött, de az érdeklődők hallhatták a Kék Hangok Autista Kórust, akik Radnóti Miklós Bájoló című versének megzenésített változatát adták elő.


A Kék Hangok Autista Kórus egy Radnóti- feldolgozást adott elő.

A programok délután a Városháza téren folytatódtak, ahol beszédet mondott Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.

Az a feladatunk és kötelességünk, hogy hidat építsünk egymás között, autisták és nem autisták között – hangsúlyozta a város első embere.

A főtéren fellépett a Bánki középiskola kórusa, valamint a dunaújvárosi Szabó Szebasztián és Lapu Lilla duója is. A minifesztivál célja az volt, hogy közelebb hozzák egymáshoz az autistákat és nem autistákat, hogy felhívják a figyelmet azokra az emberekre, akik sajátos körülményeket igényelnek, ám ettől függetlenül hozzájárulhatnak saját környezetük értékteremtéséhez.

Kapcsolódó Cikkek