EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Kecskemét

Kerékpárbolondok napja a vasútparkban

Tavaszváró kerékpárshow-t tartott az a kecskeméti kerékpáros baráti társaság, akiknek a hobbija az egyedi kétkerekűek megépítése. Különleges élményben lehetett része azoknak, akik április elsején kilátogattak a kecskeméti vasútparkba, Leskowsky Albert (Leo) és barátai ugyanis a kerékpározás népszerűsítése érdekében komplett, egyedileg készített kétkerekű arzenált vonultattak fel.

De nem csupán nézni lehetett ezeket a pompás szerkezeteket, aki arra járt és érzett magában elég bátorságot, ki is próbálhatta valamennyit. Leo azt is elmondta, hogy ezek a dizájner kerékpárok még elérhető árkategóriában vannak ahhoz, hogy szélesebb körben elterjedjenek, mint motoros vagy autós társaik. Örömtelinek nevezte, hogy Magyarországon egyre több kerékpárút épül, mert a jövő egyik meghatározó közlekedési eszköze a bicikli lesz.


Különleges kétkerekű járművekkel rótták a parkban a köröket Fotó: hiros.hu

A különcnek is nevezhető kétkerekűek a város számára is potenciális lehetőséget rejtenek. Egy megfelelő helyen állandó kiállítást tudna berendezni abból a nyolcvan darab kerékpárból, melyeket hosszú évek alatt gyűjtött össze. A tárlat idegenforgalmi vonzerőt jelentene Kecskemétnek.

Több meghívása is van a társaságnak bemutatókra, így aki kíváncsi ezekre az egyedi szerkezetekre, találkozhat velük az elkövetkező hónapok egyes rendezvényein.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.