2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Kecskemét

Kerékpárbolondok napja a vasútparkban

Tavaszváró kerékpárshow-t tartott az a kecskeméti kerékpáros baráti társaság, akiknek a hobbija az egyedi kétkerekűek megépítése. Különleges élményben lehetett része azoknak, akik április elsején kilátogattak a kecskeméti vasútparkba, Leskowsky Albert (Leo) és barátai ugyanis a kerékpározás népszerűsítése érdekében komplett, egyedileg készített kétkerekű arzenált vonultattak fel.

De nem csupán nézni lehetett ezeket a pompás szerkezeteket, aki arra járt és érzett magában elég bátorságot, ki is próbálhatta valamennyit. Leo azt is elmondta, hogy ezek a dizájner kerékpárok még elérhető árkategóriában vannak ahhoz, hogy szélesebb körben elterjedjenek, mint motoros vagy autós társaik. Örömtelinek nevezte, hogy Magyarországon egyre több kerékpárút épül, mert a jövő egyik meghatározó közlekedési eszköze a bicikli lesz.


Különleges kétkerekű járművekkel rótták a parkban a köröket Fotó: hiros.hu

A különcnek is nevezhető kétkerekűek a város számára is potenciális lehetőséget rejtenek. Egy megfelelő helyen állandó kiállítást tudna berendezni abból a nyolcvan darab kerékpárból, melyeket hosszú évek alatt gyűjtött össze. A tárlat idegenforgalmi vonzerőt jelentene Kecskemétnek.

Több meghívása is van a társaságnak bemutatókra, így aki kíváncsi ezekre az egyedi szerkezetekre, találkozhat velük az elkövetkező hónapok egyes rendezvényein.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.