EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Kecskemét

Kerékpárbolondok napja a vasútparkban

Tavaszváró kerékpárshow-t tartott az a kecskeméti kerékpáros baráti társaság, akiknek a hobbija az egyedi kétkerekűek megépítése. Különleges élményben lehetett része azoknak, akik április elsején kilátogattak a kecskeméti vasútparkba, Leskowsky Albert (Leo) és barátai ugyanis a kerékpározás népszerűsítése érdekében komplett, egyedileg készített kétkerekű arzenált vonultattak fel.

De nem csupán nézni lehetett ezeket a pompás szerkezeteket, aki arra járt és érzett magában elég bátorságot, ki is próbálhatta valamennyit. Leo azt is elmondta, hogy ezek a dizájner kerékpárok még elérhető árkategóriában vannak ahhoz, hogy szélesebb körben elterjedjenek, mint motoros vagy autós társaik. Örömtelinek nevezte, hogy Magyarországon egyre több kerékpárút épül, mert a jövő egyik meghatározó közlekedési eszköze a bicikli lesz.


Különleges kétkerekű járművekkel rótták a parkban a köröket Fotó: hiros.hu

A különcnek is nevezhető kétkerekűek a város számára is potenciális lehetőséget rejtenek. Egy megfelelő helyen állandó kiállítást tudna berendezni abból a nyolcvan darab kerékpárból, melyeket hosszú évek alatt gyűjtött össze. A tárlat idegenforgalmi vonzerőt jelentene Kecskemétnek.

Több meghívása is van a társaságnak bemutatókra, így aki kíváncsi ezekre az egyedi szerkezetekre, találkozhat velük az elkövetkező hónapok egyes rendezvényein.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.