EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,81 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Eger

Keresik a város legszebb konyhakertjeit

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén ötödik alkalommal csatlakozott a Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz, mely keretében ismételten meghirdeti helyi versenyét.

A program célja, hogy a kertművelők munkája a versenynek köszönhetően kapjon kellő elismerést, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között. A helyi versenyben történő részvételhez jelentkezési lap kitöltése és benyújtása szükséges. „A legszebb konyhakertek” részletes pályázati felhívása és jelentkezési lapja a városi honlapról (www.eger.hu) letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal Dobó István tér 2. sz. alatti és Kossuth Lajos u. 28. sz. alatti portaszolgálatán rendelkezésre áll. A jelentkezések benyújtásának határideje 2017. május 20.


A konyhakert művelésének népszerűsítése és a generációs tapasztalatcsere is a program célja
MTI Fotó: Mohai Balázs

 

A verseny során előnyt élvez a komposztálás; az öko/bio módszerek alkalmazása; a vegyszermentes művelés; szervestápanyag-utánpótlás; öntözésnél a csatorna/esővíz használata; régi, népi módszerek alkalmazása; a madárbarát kert kialakítása, amelyben található madáretető, madáritató és madárodú; fűszer- és gyógynövények jelenléte a kertben, a több korosztály általi kertművelés. 2017-ben külön előnyt jelent, ha rovarbarát a kert.

Kapcsolódó Cikkek