EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Békéscsaba

Két napig a kutyáké volt a főszerep

CAC nemzeti kutyakiállítást szervezett Pósteleken a Békéscsabai Ifjúsági Sportkutyás Egyesület. A rendhagyó módon kétnapos rendezvényre közel kilencszáz kutya és több ezer érdeklődő érkezett.

Azért egyedülálló, hogy egy teljes hétvégén át tartott a rendezvény, mert eddig nem volt ilyenre példa az országban. Nemzetközi kiállítások szoktak csak ilyen hosszúak lenni, de reméljük, hogy ezzel hagyományt teremtünk – tudtuk meg Bátonyi Gábortól, az egyesület elnökétől. A helyszínválasztás viszont már tradicionális, rendszeresen voltak kutyakiállítások Pósteleken, hiszen a környezet csodálatos és most az időjárás is kedvezett az érdeklődőknek.


Fotó: Szabó Judit Számos fajta képviseltette magát a kutyakiállításon

 

A megmérettetésre elsősorban kor és fajta szerint vezették fel a kutyákat, a ringben pedig a bírók kiválasztották a legszebb egyedeket. Ők lettek a fajtagyőztesek, majd közülük került ki a Best in show, vagyis a kiállítás legszebb kutyája. Vasárnap a hobbikutyáké volt a színpad vagy inkább a ring. Ide olyan házi kedvenceket vártak a szervezők, amelyek fajtatiszták, de nincs törzskönyvük, vagy keverék kutyák. Azért fontos ez a versenyszám, mert itt minden büszke gazdi bemutathatja a saját kedvencét, származástól függetlenül.

Fotó: Szabó Judit Őszinte rajongás és szeretet

 

A versenyek mellett számos programmal készültek a szervezők. Szombaton például a Magyar Törpekutya Barátok Egyesülete mutatott be egy speciality show-t, sok fajtának rendeztek tenyészszemlét, ez leginkább azoknak volt érdekes, akik egy-egy fajta miatt érkeztek a kiállításra. De láthattak még az érdeklődők agility- vagy éppen harcikutya-bemutatót is.


Fotó: Szabó Judit Díjnyertes agarak a dobogón

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.