2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Békéscsaba

Két napig a kutyáké volt a főszerep

CAC nemzeti kutyakiállítást szervezett Pósteleken a Békéscsabai Ifjúsági Sportkutyás Egyesület. A rendhagyó módon kétnapos rendezvényre közel kilencszáz kutya és több ezer érdeklődő érkezett.

Azért egyedülálló, hogy egy teljes hétvégén át tartott a rendezvény, mert eddig nem volt ilyenre példa az országban. Nemzetközi kiállítások szoktak csak ilyen hosszúak lenni, de reméljük, hogy ezzel hagyományt teremtünk – tudtuk meg Bátonyi Gábortól, az egyesület elnökétől. A helyszínválasztás viszont már tradicionális, rendszeresen voltak kutyakiállítások Pósteleken, hiszen a környezet csodálatos és most az időjárás is kedvezett az érdeklődőknek.


Fotó: Szabó Judit Számos fajta képviseltette magát a kutyakiállításon

 

A megmérettetésre elsősorban kor és fajta szerint vezették fel a kutyákat, a ringben pedig a bírók kiválasztották a legszebb egyedeket. Ők lettek a fajtagyőztesek, majd közülük került ki a Best in show, vagyis a kiállítás legszebb kutyája. Vasárnap a hobbikutyáké volt a színpad vagy inkább a ring. Ide olyan házi kedvenceket vártak a szervezők, amelyek fajtatiszták, de nincs törzskönyvük, vagy keverék kutyák. Azért fontos ez a versenyszám, mert itt minden büszke gazdi bemutathatja a saját kedvencét, származástól függetlenül.

Fotó: Szabó Judit Őszinte rajongás és szeretet

 

A versenyek mellett számos programmal készültek a szervezők. Szombaton például a Magyar Törpekutya Barátok Egyesülete mutatott be egy speciality show-t, sok fajtának rendeztek tenyészszemlét, ez leginkább azoknak volt érdekes, akik egy-egy fajta miatt érkeztek a kiállításra. De láthattak még az érdeklődők agility- vagy éppen harcikutya-bemutatót is.

Fotó: Szabó Judit Díjnyertes agarak a dobogón

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.