EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Szombathely

Két premier egy napon a Mesebolt Bábszínházban

Az egyszerű, könnyen átélhető, humoros és játékos helyzeteikkel a mesék segíthetnek megérteni, megválaszolni a kicsiknek a világ nehéz kérdéseit.

Erre tesz újabb kísérletet a Mesebolt Bábszínház, ráadásul rögtön két előadásban. A darabokat egy napon mutatták be.


Pim, a földimalac felnövéstörténete irányt mutat a nézőknek is Fotó: CSG

Már a négyéveseknek is ajánlott Pim, a földimalac története: miért és mit eszünk? Kik laknak a környéken? Ki a barát? Ki veszélyes? Egyáltalán: ki is vagyok én? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Jill Tomlinson A földimalac, aki semmiben sem volt biztos című meséje. A Bartal-Kiss Rita rendezte darabot a Mesebolt Bábszínház a zalaegerszegi Griff Bábszínházzal közösen viszi színpadra.

Egyszerre humoros és elgondolkodtató a Három kívánság című mese Fotó: CSG

Írország zöldellő tájain született a Három kívánság című népmese, amelyet Veres András gondolt újra. Az élő zenével kísért előadásban a bábok, a maszkok és a színészi játék együttesen hoznak létre egy különös színpadi valóságot, miközben pénzsóvárság és kapzsiság, gazdagság és szegénység kerül mérlegre a történetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.