EUR: 322,51 Ft
CHF: 282,46 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb XVIII.kerület

Két útvonal is a kerületbe vezeti a hívőket

Már tizenegyedszer rendezik meg a fővárosban az Élő Rózsafüzér zarándoklatot a száz éve történ fatimai csoda előtt tisztelegve.

Május 13-án Budapesten és környékén kilenc zarándoklat indul annak emlékére, hogy kereken száz esztendeje Szűz Mária megjelent egy pásztorgyerek előtt a spanyolországi Fatima településen. Ebből a túrából kettő is a kerületben végződik. Az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, hogy a kerületünkbe két szakasz végén jutnak el a zarándokok.


(fotó: bp18.hu)

A 7. csoport Soroksárról érkezik a Havanna lakótelepre, miután maga mögött hagyott 17 kilométert. Hagyományosan Pestszentimrén, a Szent Imre-templom kertjében lesz egy hosszabb pihenő. Az imrei hívek szendviccsel és üdítővel fogadják a vándorokat, sőt a plébániát követő szakaszon gitáros zenekísérettel üdítik fel őket. A Pestszentlőrincen végződő másik szakasz a 8. Ennek résztvevői Rákoskeresztúrról, a Szent Kereszt-templomtól jutnak el a Szent László-plébániatemplomhoz. A szakasz hossza körülbelül 16 kilométer, s hét templomot érint. A zarándoklatszakaszok végpontjain 19 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be. Kerületünkben, a Havanna-lakótelepen lévő Szent László-plébániatemplomban ebben az évben Snell György püspök celebrálja a szentmisét.

Kapcsolódó Cikkek