EUR: 325,90 Ft
CHF: 279,86 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Külföld

Két vasúti szerelvény ütközött, többen megsérültek

Két szerelvény ütközött Bécsben, a Meidling vasútállomáson szombaton, előzetes értesülések szerint az utasok könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte Roman Hahslinger, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője.

A helyszínen lévő mentőalakulatok legfrissebb tájékoztatása szerint kilenc könnyebb sérültje van a balesetnek. Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő korábban hét sérültről beszélt, akik közül a legsúlyosabb eset egy kéztörés volt.


A hatóságok szerint egy regionális vonat készült elhagyni a pályaudvart, amikor Villach felé induló Railjet – feltehetően kis sebességgel – az üres szerelvénynek ütközött. Hahslinger szerint a Railjet részben kisiklott és leszakadt egy felsővezeték.

A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a vasútbiztonsági hivatal munkatársai már vizsgálják, mi lehetett a baleset oka.

Az ÖBB honlapján tájékoztatta utasait, hogy a baleset miatt egyes vonalakon 60 perces késés várható. Több vonat nem áll meg a meidlingi vasútállomáson, amely közel van a bécsi főpályaudvarhoz és az elővárosi vonatok mellett számos nemzetközi szerelvény is áthalad rajta.

A vonatbaleset a bécsi közúti forgalomban is fennakadásokhoz vezetett, a vasútállomás melletti forgalmas utat ugyanis lezárták.

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.