EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Külföld

Két vasúti szerelvény ütközött, többen megsérültek

Két szerelvény ütközött Bécsben, a Meidling vasútállomáson szombaton, előzetes értesülések szerint az utasok könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte Roman Hahslinger, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője.

A helyszínen lévő mentőalakulatok legfrissebb tájékoztatása szerint kilenc könnyebb sérültje van a balesetnek. Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő korábban hét sérültről beszélt, akik közül a legsúlyosabb eset egy kéztörés volt.


A hatóságok szerint egy regionális vonat készült elhagyni a pályaudvart, amikor Villach felé induló Railjet – feltehetően kis sebességgel – az üres szerelvénynek ütközött. Hahslinger szerint a Railjet részben kisiklott és leszakadt egy felsővezeték.

A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a vasútbiztonsági hivatal munkatársai már vizsgálják, mi lehetett a baleset oka.

Az ÖBB honlapján tájékoztatta utasait, hogy a baleset miatt egyes vonalakon 60 perces késés várható. Több vonat nem áll meg a meidlingi vasútállomáson, amely közel van a bécsi főpályaudvarhoz és az elővárosi vonatok mellett számos nemzetközi szerelvény is áthalad rajta.

A vonatbaleset a bécsi közúti forgalomban is fennakadásokhoz vezetett, a vasútállomás melletti forgalmas utat ugyanis lezárták.

Kapcsolódó Cikkek