2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb XVII.kerület

Két zarándoklat is indul Keresztúrról

Már tizenegyedszer rendezik meg a fővárosban az Élő Rózsafüzér zarándoklatot a száz éve történt fatimai csoda előtt tisztelegve.

Május 13-án Budapesten és környékén kilenc különböző zarándoklat indul annak emlékére, hogy kereken száz esztendeje Szűz Mária megjelent egy pásztorgyerek előtt a spanyolországi Fatima településen. Ebből a túrából kettő is a XVII. kerületben kezdődik.

(fotó: bp18.hu)

A 8. csoport Rákoskeresztúrról indul és egészén a Havanna lakótelepig vezet. A 9. csoport szintén Keresztúrról indul és Kerepesre tart. A zarándoklatszakaszok végpontjain 19 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.