EUR: 323,59 Ft
CHF: 281,03 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb XIII.kerület

Kezdődik a legnagyobb programsorozat

Április 27-én, csütörtökön 15 órától ismét kezdetét veszi a kerület egyik legnagyobb ingyenes szabadidős programsorozata, a Lakóközösségi Napok.

Négy évvel ezelőtt, 2013-ban az volt az alapötlet, hogy bár a kerületben nagyon sok a szabadtéri rendezvény – például utcabál vagy nemzetiség nap –, ezek mindig fix időpontban, fix helyen vannak, de mi lenne, ha szerveznének egy olyan programot, amelyet mindig máshol tartanak.


A csúszda nem maradhat ki( Fotó: Sáfár Tibor)

Az irányítást Szalkai Lajos vette kézbe, a cél pedig az volt, hogy egy olyan rendezvényt vigyenek a lakóközösségekhez, amelyen mindenki megtalálja a számára érdekes programot, legyen szó kultúráról, sportról vagy épp gyerekfoglalkozásról. Akkor még hétvégi rendezvény volt, de az évek során ez átalakult, hiszen a szervezők rájöttek, a rengeteg hétvégi program mellé kell egy olyan rendezvény, amely hétköznap délután mozgatja meg a helyi lakosokat.

Tenisz, kicsit másként( Fotó: Sáfár Tibor)

A váltás bejött, hiszen a lakóközösségi napokon a sátrakban, a színpadon és a szabadtéren kicsik és nagyok sportolhatnak, játékokban, versenyeken és kézműves-foglalkozáson vehetnek részt. A színpad könnyűzenét, operettet, musicalt és néptáncbemutatót kínál a jelenlévőknek, de kedvezményes textil- és gyümölcsvásár, játékcserebere, ingyenes egészségügyi tanácsadás is kapcsolódik a rendezvényhez.
Mint lapunk megtudta, az idei első programot április 27-én 15 órától a Kárpát utcában, a Duna Teraszon rendezik. Ide várják sakkozásra, társasjátékozásra, kézműves-foglalkozásra azokat a környéken lakókat, akik kikapcsolódásra vágynak. Ingyen vehetik igénybe a vérnyomás- és vércukorszintmérést, a védőnői és dietetikai tanácsadást, az erőszintfelmérést. Kicsiknek és nagyoknak a népi játszótér, a játékvasút, az óriáscsúszda, a kutyajátszótér és a „talléros játékok” nyújtanak szórakozást, de nevezni lehet majd a streetball- és utcafoci-bajnokságra is. A színpad bábműsort, klasszikus szintetizátor- és harmonikamuzsikát, könnyűzenét, musicalt, néptánctanítást, zumbát kínál a látogatóknak.


Fellépők is szórakoztatják az érdeklődőket ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.