EUR: 307,75 Ft
CHF: 281,58 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XIII.kerület

Kezdődik a legnagyobb programsorozat

Április 27-én, csütörtökön 15 órától ismét kezdetét veszi a kerület egyik legnagyobb ingyenes szabadidős programsorozata, a Lakóközösségi Napok.

Négy évvel ezelőtt, 2013-ban az volt az alapötlet, hogy bár a kerületben nagyon sok a szabadtéri rendezvény – például utcabál vagy nemzetiség nap –, ezek mindig fix időpontban, fix helyen vannak, de mi lenne, ha szerveznének egy olyan programot, amelyet mindig máshol tartanak.

A csúszda nem maradhat ki( Fotó: Sáfár Tibor)

Az irányítást Szalkai Lajos vette kézbe, a cél pedig az volt, hogy egy olyan rendezvényt vigyenek a lakóközösségekhez, amelyen mindenki megtalálja a számára érdekes programot, legyen szó kultúráról, sportról vagy épp gyerekfoglalkozásról. Akkor még hétvégi rendezvény volt, de az évek során ez átalakult, hiszen a szervezők rájöttek, a rengeteg hétvégi program mellé kell egy olyan rendezvény, amely hétköznap délután mozgatja meg a helyi lakosokat.

Tenisz, kicsit másként( Fotó: Sáfár Tibor)

A váltás bejött, hiszen a lakóközösségi napokon a sátrakban, a színpadon és a szabadtéren kicsik és nagyok sportolhatnak, játékokban, versenyeken és kézműves-foglalkozáson vehetnek részt. A színpad könnyűzenét, operettet, musicalt és néptáncbemutatót kínál a jelenlévőknek, de kedvezményes textil- és gyümölcsvásár, játékcserebere, ingyenes egészségügyi tanácsadás is kapcsolódik a rendezvényhez.
Mint lapunk megtudta, az idei első programot április 27-én 15 órától a Kárpát utcában, a Duna Teraszon rendezik. Ide várják sakkozásra, társasjátékozásra, kézműves-foglalkozásra azokat a környéken lakókat, akik kikapcsolódásra vágynak. Ingyen vehetik igénybe a vérnyomás- és vércukorszintmérést, a védőnői és dietetikai tanácsadást, az erőszintfelmérést. Kicsiknek és nagyoknak a népi játszótér, a játékvasút, az óriáscsúszda, a kutyajátszótér és a „talléros játékok” nyújtanak szórakozást, de nevezni lehet majd a streetball- és utcafoci-bajnokságra is. A színpad bábműsort, klasszikus szintetizátor- és harmonikamuzsikát, könnyűzenét, musicalt, néptánctanítást, zumbát kínál a látogatóknak.

Fellépők is szórakoztatják az érdeklődőket ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.