EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Zalaegerszeg

Kincsvadászokat vártak

A hétvégén régiségkereskedők lepték el a Göcseji Falumúzeumot, ahol a múlt század varázslatos világában kalandozhattunk. A helyszínen antik órák, szőttesek, porcelántárgyak, festmények, kisplasztikák és népi bútorok vártak új gazdára.

A XX. században jellemzően vándor zsidók segítségével zajlott a régiségkereskedelem, ők voltak az ószeresek, akik mindenféle „hasznavehetetlen” dolgot gyűjtöttek, cserébe fémedényeket, pipákat, borotvát, törülközőket, csizmákat, gyerekjátékokat adtak. A régi foglalkozások mindennapjaiba is betekinthettek a látogatók: verklis húzta a talpalávalót, kovácsmester tüzesítette a vasat, a drótostót a törött fazekakat, porcelánokat javította meg, de a bátrabbak kipróbálhatták a kőfaragást is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.