2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Kiokosították a farmerdzsekit

Ez már talán nem is a XXI. század, hanem inkább egy izgalmas fantasztikus film kelléke, amelyben mondjuk a Vissza a jövőbe Dokija találmányait mutatják be. A valóság azonban az, hogy ma már nemcsak a mozivásznon láthatjuk a jövő ruháit. Nem csalás, nem ámítás, a Google és a Levi’s ősszel okos dzsekit dob a piacra.

A 350 dolláros (100 ezer forint) kabát bal ujjába egy érintőképernyőt helyeztek el, amely Bluetoothon keresztül kapcsolódni tud a telefonhoz és az internetre is. Ez az eszköz egy körülbelül 9x9 centis anyag, amelyet akár le is „csatolhatunk” a kabátról, ha a mosógépbe rakjuk.


A gyártók a felöltő bal ujjába érintésérzékeny szenzorokat tartalmazó szövetet építettek be, amely érzékeli és feldolgozza az emberi érintést, és továbbítani tudja a jeleket akár az okostelefonra is.

Az okos dzseki rezegni kezd, ha hívásunk van, de akkor is jelez, amikor üzenet érkezik a telefonunkra.

A kabátot GPS-ként is használhatjuk egy fülhallgató segítségével, amelyen keresztül az alkalmazás utasításait is hallhatjuk.

Bár a dzseki nem kifejezetten olcsó ruhadarab lesz, a tesztekből kiderült, hogy több mint három éven át használhatjuk akkor is, ha rendszeresen „simogatjuk” az érintőképernyőt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordot állított fel az Aquaman

  Rekordot állított fel az Aquaman

  Az év egyik leggyengébb mozis hétvégéjén is a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 végzett az élen, az animációs film 16,1 millió dollárral növelte hazai bevételét, amely így három hét alatt elérte a 161 milliót.

 • Erősebb lehet Merkel utódja

  Erősebb lehet Merkel utódja

  Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

 • Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.