EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Kecskemét

Kipattant az autójából és felpofozta az idős nőt

A Kecskeméti Járási és Megyei Nyomozó Ügyészség könnyű testi sértés súlyosabban minősülő bűntette miatt vádat emelt egy 38 éves kecskeméti nővel szemben, aki két hónappal ezelőtt Kecskemét egyik útkereszteződésében autójából kiszállt és felpofozta a kerékpárját toló 83 éves asszonyt.

A 38 éves kecskeméti nő 2017. február 3-án délelőtt az egyik kecskeméti nagyáruház parkolójából autójával ki akart kanyarodni a Március 15. utcára, azonban elsőbbségadási kötelezettsége miatt meg kellett állnia. A jármű útvonalát keresztező gyalogos- és kerékpárúton haladt kerékpárjával a 83 éves sértett. Az álló autó láttán a sértett a kerékpárról leszállt, majd a kialakult forgalmi helyzet miatt a vádlott és a sértett szóváltásba keveredett egymással. Ennek során a vádlott a járművéből kiszállt, az idős asszonyhoz lépett és nyitott tenyérrel nagy erővel arcon ütötte. Az ütés hatására a sértett a földre esett, eközben a kerékpárja is eldőlt.


Miután az idős asszony a földről felkelt, a vádlott ismét odalépett hozzá és bal kézzel, nyitott tenyérrel ismét megütötte a sértett arcát. A sofőr tettlegességét észlelve a járókelők az idős nő segítségére siettek, rendőri intézkedést kértek és mentőt hívtak. A bántalmazás következtében az idős sértett az arca és csípője zúzódását szenvedte el, mely 8 napon belül gyógyult. A sofőr cselekménye ennek ellenére súlyosabb megítélés alá esik, mert a sértett védekezési képessége élemedett korára tekintettel korlátozott volt.

Az ügyészség az autó sofőrjét bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja, amely 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.


A szabadlábon lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.