2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Kecskemét

Kipróbálták az emberölést

Megkezdődött a Kecskeméti Törvényszéken annak a két tiszakécskei férfinak a pere, aki a vád szerint tavaly tavasszal téglával agyonvert és kirabolt egy magyar származású izraeli állampolgárt.

A 40 éves, apai ágon magyar származású izraeli férfi tavaly március 3-án jött Magyarországra, hogy megtanuljon magyarul. Gyakran járt külföldre, így angolul jól beszélt, de magyarul alig tudott. Kecskeméten szállt meg április 15-éig, majd Tiszakécskére ment. Rendszerint alkalmi szállásokon vagy a szabadban, sátorban, a hálózsákjában éjszakázott. Itt futott össze az ügy elsőrendű vádlottjával, N. Károllyal, aki már már korábban kinézte magának az egyedül, bőrönddel sétáló férfit.


A 22 éves elkövető felajánlotta az izraeli férfinak, hogy nála töltheti az éjszakát romos házában, amit ő el is fogadott. Kisebb társasággal érkeztek a helyszínre, ahol N. Károlyban megfogalmazódott, hogy el kellene venni az értékeket az idegentől. Fel is vetette társainak, akik azonban nem díjazták ötletét, inkább igyekeztek lebeszélni erről. Mivel nem sikerült, magára is hagyták az izraelivel. Ekkor hívta fel telefonon N. Károly a haverját, S. Edvárdot, aki nem ellenezte a tervet…

Az elsőrendű vádlott kíváncsi volt, milyen érzés embert ölni.

Mire a társa megérkezett, már új elhatározásra jutott az ötletgazda. Arról beszélt fiatalabb barátjának, mi lenne, ha nem kirabolnák, hanem meggyilkolnák a férfit, mert hosszú ideje foglalkoztatja a gondolat, milyen érzés lehet embert ölni. A fiatalok téglát ragadtak, és módszeresen kezdték el dobálni a védtelen áldozatot, aki kezeit a hálózsákból csak késve tudta kihúzni. A sérülések hatására a sértett elvesztette eszméletét. Még hörgött, amikor fejbe rúgták és újra megdobálták téglával, de ezt már nem élte túl.


 

A lopott tárgyak egy részét értékesítették, egy részét elásták. A holttestet a romos ház eldugottabb részébe húzták, ahol törmelék alá rejtették.

Dr. Hubay Attila ügyész kiemelte az elkövetők brutális, kegyetlen és gátlástalanul végrehajtott elkövetési magatartását. Az ügyészség N. Károly elsőrendű vádlottal szemben életfogytiglani, míg társával, S. Edvárddal szemben határozott időtartamú fegyházbüntetés végrehajtására tett indítványt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.