EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb XXI.kerület

Királyerdőn is köszöntötték a láthatatlan munkát végző hősöket

Egyedi Szépség-, Stílus és Egészségesttel készült a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) a Láthatatlan Munka Világnapja alkalmából. Borbély Lénárd polgármester kérésére Királyerdőn is megünnepelték azokat a hölgyeket, akik fáradhatatlan energiával végzik az otthoni teendőket.

Szépségápolással és egészséggel foglalkozó szakemberek várták az érdeklődőket a Királyerdei Művelődési Házban, ahol a személyre szabott szépség- és életmód-tanácsadás mellett torta, salátatál és kipróbálható fitneszeszközök várták az anyukákat, nagyszülőket és kísérőiket. A vendégeknek Kozma Orsi énekelt. – A rendezvénnyel az az alapvető célunk, hogy elismerjük azt a rengeteg energiát, időt, amit a családok, gyermekek épülésére fordítanak főként az édesanyák, hogy a mindennapos mókuskerékből egy kicsit kiszakítsuk őket, hogy aztán feltöltődve, mosolyogva térjenek haza. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet a javadalmazás nélkül végzett teendők fontosságára, arra a temérdek „láthatatlan munkára”, ami akkor látszik csak igazán, ha nincs elvégezve. És mivel a mosás, főzés, takarítás, betegápolás, gyermekgondozás java részét továbbra is a nők végzik, a rendezvény hősei a hölgyek. – A FICSAK alapítója, Király Nóra szerint fontos, hogy a „láthatatlan munka” világnapján elismerjük a csendben végzett erőfeszítéseket is, például azzal, hogy adunk magunknak egy kis kimenőt – tudtuk meg Király Nóra ötgyermekes édesanyától, a FICSAK alapítójától. Az „ikerlányos” Kozma Orsi úgy fogalmazott, sokat fejlődött, tanult az anyai szerep által, és mióta szülővé vált, tudja, mi az élet lényege.


– Énekesnőként, művészként az önismeret, a fejlődés, az önazonosság fontos célkitűzésem. Amióta édesanya lettem, ez az új szerep új kaput nyitott, új utat mutat ezekhez. Rengeteget tanulok a gyerekeimtől, sok szeretetet kapok tőlük, és mindezért nagyon hálás vagyok. Csak most érzem és értem igazán, milyen szeretni és szeretve lenni. Így – velük – lett teljes az életem.

Királyerdőre Borbély Lénárd polgármester is ellátogatott feleségével, Juhász Anikóval. A polgármesterné maga is aktívan végez láthatatlan munkát, hiszen három lányuk közül még a legnagyobb is csak hatéves, a kicsi pedig 15 hónapos.


– Megkóstoltuk a vitaminsalátát és a bio kölesgolyót is, amit a lányaink biztosan örömmel befaltak volna, ha itt lennének. Találtunk egészséges wellness-szeletet, amiben müzli helyett fehérje van. A kifejezetten gyerekek számára ajánlott vitaminbogyó is felkeltette az érdeklődésünket – mondta a Lokál Extrának Juhász Anikó. Mialatt a felesége az egészséges táplálkozásról szóló tanácsadást hallgatta és a natúr kozmetikai szereket nézegette, Borbély Lénárd a sétáló padot és az erőnlétet, lazítást segítő sporteszközöket próbálta ki.

– Ma úgyis fitnesznapunk volt, a rendőrségen is átadtunk egy konditermet, ahol a rendőreink karbantarthatják fizikai állapotukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.