EUR: 323,59 Ft
CHF: 281,03 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb VI.kerület

Kisebb forgalom, több esemény

Legyen alkalmas a Jókai tér arra, hogy több közösségi eseménynek adjon helyet – ez az önkormányzati szándék derül ki a 2016 végén beadott TÉR_KÖZ pályázatból, amelynek támogatásáról április 5-én döntött a közgyűlés.

Terézváros: Hangulatosabb tereket álmodnak a belvárosi kerületek önkormányzatai a saját területükre, olyanokat, amelyek elsősorban a gyalogos és kerékpáros közlekedést, valamint a közösségi események szervezését segítik. Ez derül ki a 2016 végén beadott TÉR_KÖZ pályázatok leírásaiból. A Fővárosi Közgyűlés április 5-én döntött arról, hogy melyiket milyen mértékben kívánja támogatni.


A díszgyep csökkentésével nagyobb találkozási teret alakítanak ki (Fotó: Máté Krisztián)

A belvárosi projektek közül teljes támogatást élvez a Jókai tér megújítása. A terület évtizedek óta ad helyet szabadtéri rendezvényeknek: korábban könyvfesztiválok, a Kolibri Színház fesztiváljai várták itt a közönséget, de rendszeresen rendeznek vásárokat, szabadtéri kiállításokat, találkozókat, színházi és zenés eseményeket. A vendéglátóegységekkel körülvett tér eleve népszerű átvonulási terület és találkozási pont, ezért ráfér az átalakítás. A projektben átláthatóbb térszerkezetet terveznek, gyalogostengelyt alakítanak ki, valamint a szobor körüli díszgyep csökkentésével növelik a találkozási teret. Lesz eseménytér színpaddal, cserélik az elavult utcabútorokat, szintbe hozzák az úttestet a járdával, és forgalomcsillapításra is kell számítani.

Belváros-Lipótváros: A belvárosban változás lesz a Podmaniczky téren is. Mivel a metrófelújításhoz kapcsolódóan eleve átalakításokat kell végezni az Arany János utcai megálló környékén, észszerű most szépíteni a környezetet. A trolimegállót áthelyezik a Bajcsy-Zsilinszky útra, a szökőkutat átalakítják, újragondolják a zöldterületet, biciklibarát találkozóhelyet alakítanak ki, amelyhez biciklitároló is épül, és megteremtik a rendezvények lebonyolításához szükséges infrastruktúrát.


Erzsébetváros: A VII. kerületben a Kisdiófa utca 4. szám alatti közösségi kertet fejlesztik tovább: zöldfallal burkolják a térre néző tűzfalat, kicserélik a kerítést, átalakítják a melléképületet és környezetét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.