EUR: 308,43 Ft
CHF: 282,32 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb VI.kerület

Kisebb forgalom, több esemény

Legyen alkalmas a Jókai tér arra, hogy több közösségi eseménynek adjon helyet – ez az önkormányzati szándék derül ki a 2016 végén beadott TÉR_KÖZ pályázatból, amelynek támogatásáról április 5-én döntött a közgyűlés.

Terézváros: Hangulatosabb tereket álmodnak a belvárosi kerületek önkormányzatai a saját területükre, olyanokat, amelyek elsősorban a gyalogos és kerékpáros közlekedést, valamint a közösségi események szervezését segítik. Ez derül ki a 2016 végén beadott TÉR_KÖZ pályázatok leírásaiból. A Fővárosi Közgyűlés április 5-én döntött arról, hogy melyiket milyen mértékben kívánja támogatni.

A díszgyep csökkentésével nagyobb találkozási teret alakítanak ki (Fotó: Máté Krisztián)

A belvárosi projektek közül teljes támogatást élvez a Jókai tér megújítása. A terület évtizedek óta ad helyet szabadtéri rendezvényeknek: korábban könyvfesztiválok, a Kolibri Színház fesztiváljai várták itt a közönséget, de rendszeresen rendeznek vásárokat, szabadtéri kiállításokat, találkozókat, színházi és zenés eseményeket. A vendéglátóegységekkel körülvett tér eleve népszerű átvonulási terület és találkozási pont, ezért ráfér az átalakítás. A projektben átláthatóbb térszerkezetet terveznek, gyalogostengelyt alakítanak ki, valamint a szobor körüli díszgyep csökkentésével növelik a találkozási teret. Lesz eseménytér színpaddal, cserélik az elavult utcabútorokat, szintbe hozzák az úttestet a járdával, és forgalomcsillapításra is kell számítani.

Belváros-Lipótváros: A belvárosban változás lesz a Podmaniczky téren is. Mivel a metrófelújításhoz kapcsolódóan eleve átalakításokat kell végezni az Arany János utcai megálló környékén, észszerű most szépíteni a környezetet. A trolimegállót áthelyezik a Bajcsy-Zsilinszky útra, a szökőkutat átalakítják, újragondolják a zöldterületet, biciklibarát találkozóhelyet alakítanak ki, amelyhez biciklitároló is épül, és megteremtik a rendezvények lebonyolításához szükséges infrastruktúrát.

Erzsébetváros: A VII. kerületben a Kisdiófa utca 4. szám alatti közösségi kertet fejlesztik tovább: zöldfallal burkolják a térre néző tűzfalat, kicserélik a kerítést, átalakítják a melléképületet és környezetét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.