2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Kitiltották a Fidelitast a szegedi közgyűlésről

Közleményben jelentette be a Fidelitast, hogy erőszakkal kitiltották a nyilvános szegedi közgyűlésről – írta a Szegedma.hu.

“Botka László diszkriminálja a szegedi lakosokat. A Fidelitas elfogadhatatlannak tartja azt, hogy Szegeden 2017-ben a kommunizmushoz hasonló állapotok uralkodjanak. Világossá vált, hogy Botka László nem tűri meg az ellenfeleket, diktatórikus rendszerében nem viseli el azokat. Gátlástalanul minden módszert felhasznál arra, hogy elzárja magát azoktól az emberektől, akik ellenvéleményt fogalmaznának meg. Attól sem riad vissza, hogy mondvacsinált szabályokkal diszkriminálja azt, aki nem az ő pártján van. Ez a mai nap is így történt. Botka László egy nyolc éves szabályra hivatkozva elzárta a karzatot az ellenzék elől, és ott csak az foglalhatott helyet, aki az ő pártján van. Felszólítjuk arra a polgármester urat, hogy a jövőben adjon lehetőséget minden szegedi lakosnak arra, hogy a város közügyeibe nyilvánosan is betekintést nyerhessen, és azt ne csak az általa irányított városi médiából ismerhesse meg” – írta közleményében a Fidelitas.


Mint arról beszámoltunk több demonstrációt is terveznek pénteken Szegeden, ahol a Szegedma.hu információi szerint civilek demonstrálnak majd a vértói székelykapuk megmentéséért, megőrzéséért is, Szabó Bálint jogász pedig újra meghirdette “Tegyünk igazságot Szegeden!” című, bilincsosztással egybekötött akcióját.

A város honatyái ma újra összeültek,ahol megjelent Szabó Bálint jogász is, aki egy bilincset is vitt magával, amit Botka László felé mutatott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek