EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Tatabánya

Kiváló sportszervezőket díjaztak

Kiváló sportszakembereket díjazott több évtizedes munkájukért a Magyar Szabadidősport Szövetség és a Tatabányai Városi Szabadidősport Szövetség.

Hornyák Lajos, Ilóczkiné Sipos Márta, Lamatsch János, Szabó János, Vadász Julianna. Csupa olyan név, akik életüket a szabadidősport szolgálatára tették fel – ebből az alkalomból ismerték el több évtizedes ténykedésüket nemrég Tatabányán, a Magyar Szabadidősport Szövetség és a Tatabányai Városi Szabadidősport Szövetség közös díjátadóján.


Több évtizednyi eredményes munkát fektettek a városi és a magyar sportba

A kiváló sportembereket – akik közül Szabó János már nem élhette meg a díjátadót, így helyette özvegye vette át az elismerést – az országos szövetség főtitkára is köszöntötte.

– Tatabánya a magyar szabadidősport egyik fellegvára – fogalmazott Salga Péter. – Kiváló kezdeményezések fűződnek a város nevéhez, amelyekhez remek szervezők is társulnak. Fantasztikus érzés ennyi sportember között ülni, akik mindannyian hosszú évtizedek óta rengeteget tesznek a tömegsportért. Hiszen ez az a terület, amivel a legtöbb jót adhatjuk az embereknek: egészséget, aktivitást, derűt. Aki rendszeresen mozog, az az élet egyéb területén is sikeresebben szerepel, így a sport az egyik legnagyobb kincsünk.


A szabadidősport szervezői nemcsak szakmailag, hanem emberileg is remek kapcsolatot ápolnak egymással, derült ki a díjátadón.

– Én a legjobban ezt szeretem a sportban: a kiváló közösséget – mondta el a városi szabadidősport-szövetség vezetője, Vadóc László. – Szinte többet vagyunk egymással, mint a családunkkal, de mindannyian szívvel-lélekkel csináljuk. Ez a jó értelemben vett fanatizmus kell is ahhoz, hogy másokat is motiválni tudjunk. Tatabánya tele van ilyen emberekkel, erre pedig nagyon büszke vagyok.

Az országos elismerések átadását követően azok munkáját is ajándékokkal köszönték meg, akik hosszú évek óta segítik a helyi szabadidősport-szövetség munkáját.

Kapcsolódó Cikkek