EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Sport

Klicskónak vége, padlóra küldték a királyt!

Az angol labdarúgás szentélyében, a Wembley Stadionban foci helyett boksz-csúcstalálkozót rendeztek szombat este Volodimir Klicsko és Anthony Joshua részvételével. Az ukrán fiatal ellenfele KO-t ígért, és ezt be is tartotta.

A 41 esztendős, korábbi nehézsúlyú világbajnok ukrán nála 14 esztendővel fiatalabb brit riválissal csapott össze, aki jelenleg az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) világbajnoki címét őrzi. A felek fizikai paraméterei, felépítése szinte megegyező, mindketten voltak amatőrként olimpiai bajnokok, hasonlónak tetszik az ütőerejük is, így megoszlottak az esélyek a várható végeredményt illetően. Klicsko mellett szólt a rutin, a több évtizedes tapasztalat, Joshua esélyeit fiatalsága, gyorsasága, dinamizmusa javította.


Nagyon látványos párbajt vívtak, hosszú adok-kapok után Klicsko küldte padlóra Joshuát, majdnem megvolt a kiütés, ám a fiatal brit talpra állt. Ezután pedig gőzerővel ment neki az ukránnak és a 11. menetben már végleg eldőlni látszott a meccs, hatalmas ütést kapott Klicsko, alig bírt lábon maradni, innen már nem volt kérdés, a menet vége előtt a bíró véget vetett a küzdelemnek, TKO-val Anthony Joshua a nehézsúly új királya.

A Wembley stadion teljesen megtelt, 90 ezer néző a helyszínen látta a boksztörténelem egyik legnagyobb meccsét.

Az IBF vb-öve tehát a Londonban olimpiai bajnok Anthony Joshua-t illeti, ő a ül már a Boksz Világszövetség (WBA) trónján, 19. profi összecsapását is megnyerte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszáj legyőzni a Chelsea-t!

  Muszáj legyőzni a Chelsea-t!

  Hazai pályán fogadja a MOL Vidi FC a Chelsea labdarúgócsapatát az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában.

 • Bajnokokat nevelnek!

  Bajnokokat nevelnek!

  A Kézilabda Sport Akadémiánál nem azt tartják a legfontosabbnak, hogy minél több bajnokcsapatuk legyen a korosztályos bajnokságban.

 • Iniesta: Nem kommentálom Pelé szavait

  Iniesta: Nem kommentálom Pelé szavait

  Mivel a japán labdarúgó-bajnokság elsőosztályú küzdelmei véget értek, Andrés Iniesta a Vissel Kobe középpályása visszatért korábbi sikerei helyszínére, Barcelonába.