2018. november 14., szerda
Aliz

Belföld

Kocsis Máté: Simicska megvette a Jobbikot

Elsőre viccnek tartotta Dopeman indulását a józsefvárosi időközi választáson Kocsis Máté, a kerület fideszes polgármestere. A politikus a PestiSrácoknak őszintén beszélt arról, hogy gengszterkedésnek tartja azt, amit Soros György csinál. Simicska Lajosról az a véleménye, hogy ellopta a jobboldal médiáját és megvette a Jobbikot.

Időközi választásokat tartanak jövő vasárnap Józsefvárosban. Kocsis Máté a Magdolna negyedben induló jelöltek közül a a liberálisok független jelöltjéről, Bolba Mártáról úgy vélekedett: ő egy báb, akit olyanok mozgatnak, akiket egyszer már elzavartak a választók. A szintén független, ám az MSZP támogatását is élvező rapperről, Dopemanről úgy tartja: rá lehet bízni a választókra, hogy megbíznak-e egy olyan emberben, aki a fiatalok számára propagálja a bűnözést.


MTI Fotó: Máthé Zoltán

– Először azt hittem, hogy egy vicc az indulása. Azon gondolkodjunk, milyen állapotban van az a politikai szervezet, amely nem egy gegre használja fel Dopemant, hanem arra, hogy komolyan elinduljon egy választáson – fogalmazott. Ismert, hogy nemrég rugdosásig és káromkodásig fajuló balhéba keveredtek az ellenzéki jelöltek kampánycsapatai. Kocsis egyedüli pozitívumként azt említett Dopemenről, hogy ő legalább elindul egy választáson és megméretteti magát, szemben Soros Györggyel. A milliárdosról Kocsisnak az a véleménye, hogy gengszerkedés, amit csinál.

A józsefvárosi polgármester szerint a milliárdos hazai kiszolgálói nyilván azt a megbízást kapták, hogy állandóan tartsanak fenn egy harci, lázító állapotot. Ezzel azt a hamis látszatot lehet kelteni, hogy ha egy tízmilliós országban ezer ember kimegy a Kossuth térre, ott hatalmas kormányválság van. A hírrel pedig azonnal tele lesz az európai liberális sajtó. Kocsis Máté szerint ezeket az erőket nem szabad lebecsülni, mert károkat tudnak okozni.


– Egy roppant erőszakos és agresszív ember, aki ellopta a jobboldal médiáját. Most ezt a médiát arra használja, hogy családja gazdasági érdekeit érvényesítse – ezt már Simikcska Lajosról mondta Kocsis, hozzátéve, az oligarcha erőszakkal és pénzzel akar eldönteni vitákat. – Megvette a Jobbikot és „csicskapártot” csinált belőle – vélte.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek