2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Kecskemét

Kodály világával ismerkedtek

Második alkalommal rendezték meg a Kodály Világa konferenciát, amelynek témája ezúttal Kodály zenei nevelési rendszerének komplex módszertana volt. A rendezvénynek a Pallasz Athéné Egyetem (PAE) Pedagógusképző Kara adott otthont.

A konferencia kezdetén a résztvevők népdalokat hallhattak Kodály feldolgozásában, majd Csikai Ildikó főszervező mondott ünnepi köszöntőt. Ezután a legváltozatosabb témákban hangzottak el előadások.


Pihenésképp a léggömbös módszert is kipróbálhatták a résztvevők. Fotó: Pásztor Andrea

Három kecskeméti pedagógus is szerepelt az előadók között. Szabó Gabriella, a PAE Pedagógusképző Karának mestertanára a tánc szerepéről beszélt a korai gyermekkor mozgásfejlesztésében. Dr. Galuska László, a PAE főiskolai docense a verszenéről tartott előadást, dr. Szabó Ildikó docens, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója pedig az intézményükben működő két tanítási nyelvű ének tanításának módszereit ismertette.

Pihenésképp a léggömbös módszert is kipróbálhatták a résztvevők. Fotó: Pásztor Andrea

Pihenőként a résztvevők Polgár Erzsébet irányításával kipróbálhatták a léggömbökkel történő zenei munkaképesség-gondozás módszereit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.