EUR: 322,51 Ft
CHF: 282,46 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Belföld

Kósa: a baloldal le akarja bontani a magyar határzárat

Az európai baloldal – összefogva a magyarral, és Soros György szervezeteinek “intenzív támogatásával” – a nyárra le akarja bontani a magyar kettős határzárat – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hivatkozott az Európai Parlament (EP) múlt heti, a magyar baloldal által is megszavazott állásfoglalására, amelyben az EP – fogalmazott a politikus – újfent hitet tesz a migrációs kérdés baloldali kezelése mellett, így például a migránsokat és a menedékkérőket azonosan kezelnék, és lebontanák a védelmi vonalakat.


Kósa Lajos kitért továbbá az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) arra a hétfői felszólítására is, hogy az uniós tagországok ne küldjenek vissza menekülteket Magyarországra. Ezzel kapcsolatban azt mondta: Magyarországnak korábban is ez volt az álláspontja, mivel a menedékkérőknek az első biztonságos országban kell megvárniuk a menekülteljárást.

A frakcióvezető kijelentette: a Fidesz a magyar parlamentben minden olyan törekvésnek ellenáll, amelynek célja a kettős határzár lebontása.

Kapcsolódó Cikkek