2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb

Kósa: Magyarország gyengítésén dolgozik Soros György

A Fidesz frakcióvezetője szerint Soros György minden erővel azon dolgozik, hogy a Fideszt és Magyarországot gyengítse.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta: a magyar származású milliárdos az Európai Bizottsággal is erről tárgyal. Kósa Lajos nehezen hihetőnek nevezte, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében találkozik a bizottság vezetője és Soros György, mivel a felsőoktatás szabályozása tagállami hatáskör, abba az uniónak nincs beleszólása. A Fidesz frakcióvezetője szerint inkább Soros György azon tervéről tanácskozhatnak, amely szerint több millió migránst kellene beengedni Európába.


Kósa Lajos kifejtette: Magyarország “csak” betartja a schengeni egyezményeket, az Európai Bizottság mégis “óriási elánnal” támadja a magyar határzárat, határvédelmi intézkedéseket. E téren dezinformációs kampány is zajlik az ország ellen, álhírekkel próbálják megtéveszteni a közvéleményt – vélekedett a kormánypárti politikus.

A Fidesz frakcióvezetője kitért arra is, hogy a “kiszivárgott információk szerint a bizottság több tagja Soros György zsebében van”. Kósa Lajos közlése szerint van egy lista, amely a Soros Györgyhöz “nagyon közel álló” politikusok nevét tartalmazza, akik akár “könnyen mozgósíthatók”. A Fidesz-frakció vezetője elmondta: ezen a listán szerepel mások mellett Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke, német szociáldemokrata kancellárjelölt is.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.