EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Érd

Kovács Bence bronzérmes a Fekete Gyémánt Kupán

Idén is Dorogon rendezték meg a Fekete Gyémánt Kupát. A kétnapos nemzetközi birkózóversenyen 16 ország 300 versenyzője vett részt. Az első napon, szombaton a kadetek versenyei zajlottak.

Az érdiek közül Végh Richárd pontszerző, ötödik helyezéssel zárta a napot. Vasárnap a juniorok állhattak a birkózószőnyegre. Kovács Bence harmadik helyezést ért el, míg Pataki Sámuel pontszerző, ötödik helynek örülhetett.


Az érdiek 25 versenyzővel indultak a szintén Dorogon megrendezett gyermek és felnőtt országos szumóbajnokságra, U12-es, U14-es, U16-os, U18-as és U21-es válogatóversenyre. Összesen 116-an érkeztek az országból, és a cél ezúttal is az Európa-bajnokságra kijutó versenyzők kvótájának növelése volt. Az érdiek a napot tizenkilenc arany- (ebből három országos bajnoki cím), tíz ezüst-, valamint öt bronzéremmel és egy ötödik, pontszerző hellyel zárták. Az eredményeknek köszönhetően az április végén Grúziában, Tbilisziben megrendezésre kerülő U21-es és U23-as, valamint felnőtt szumó Európa-bajnokságon való indulásra nyolc érdi versenyző harcolta ki a jogot.

A teljes sumo-küldöttség

A pestszentimrei Sportkastélyban rendezték meg a leányok serdülő és diák korcsoportjában a birkózó Diákolimpia országos döntőjét és a kadetek női válogatóversenyét. A 260 induló között voltak szlovák és horvát versenyzők is, az Érdi Spartacus SC nyolc versenyzővel lépett szőnyegre. A lányok egy ezüst-, egy bronzéremmel és egy ötödik, pontszerző hellyel zárták a napot.


 

Lányok a birkózó Diákolimpián, a kép szélén Tar Mihály vezető edző, középen Kovács János edző
Fotók: ww.erdispartacus.hu

A kadetek válogatóversenyére a késő esti órákban került sor. Nagy volt a tét, hiszen a válogatott csapatba csak a legjobbak kapnak meghívót. Az érdi Sipos Boglárka nagy küzdelemmel kiharcolta magának a döntő mérkőzés jogát, ahol végül kikapott, így az éremosztásnál az ezüstérmet vehette át.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.