EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Két éve nyomoz a rendőrség Rékasi ügyében

Huszonegy hónapja nyomoz a rendőrség Rékasi Károly közlekedési balesetével kapcsolatban. A színész a Lokálnak elárulta, hogy az autós, akivel összeütközött, időközben visszavonta beismerő vallomását. Az ügyvéd szerint nem ritka, hogy hasonló közlekedési baleseteknél akár évekig is nyomoznak a rendőrök. 

Rékasi Károly (Fotó: Máté Krisztián)

– Megpróbálom nyitottá tenni magam arra, hogy a legkisebb szépséget is értékeljem az életben. Ez az érzés a baleset előtt is bennem volt, de azóta a mindennapjaim részévé vált – kezdte Rékasi Károly a Lokál Extrának. Pokoli út van mögötte, és tudja, még az is időbe telik, hogy motorbalesete után újra a színpadon láthassák a rajongók. Mint ismert, 2015 nyarán motorbalesete volt, többek között fejsérülést, boka-, medence- és combcsonttörést szenvedett. Hosszú ideig kórházban feküdt.


– Azt hiszem, ez a jókedv, ami a nehézségek ellenére bennem van, abból fakad, ahogy már az életről gondolkodom. Az eddigi kilenc műtét teremtett alkalmat arra, hogy az ember átgondolja az életét. Olvasni egy évig nem tudtam az állandó fájdalom miatt, ami minden gondolatomat lekötötte. Töprengtem, tépelődtem. A baleset okozója az egyik alkalommal azt mondja, hogy igen, elismeri a történteket, máskor meg visszavonja a beismerő vallomását. Már ezzel sem foglalkozom. Egy pici előrelépés, hogy a fémeket kivették belőlem, mert a csontképződés elért abba a stádiumba, hogy nincs szükség tartó fémekre a combcsont mentén. Hetente többször járok rehabilitációs gyógytornára, és konditeremben erősítem a huszonegy hónap alatt elsorvadt izmaimat. Nem azért járok edzeni, hogy jobban nézzek ki, azért csinálom, hogy dolgozhassak, ha úgy döntenek a József Attila Színházban, hogy újra felveszik velem a munkakapcsolatot, akkor újra teljes erőmmel tudjak dolgozni. Kerüljek olyan állapotba, hogy jól használható legyek, mert piszkosul hiányzik a színpad – mondta Rékasi, akitől azt is megkérdeztük, örülne-e, ha az autós, akivel a balesete volt, felkeresné és bocsánatot kérne.

– Pont leszarom! Eddig is megtehette volna, de nem tette meg. Egyetlen dologra vágyom, de az olyan, amiről tudom, hogy sohasem történhet meg. Ha visszamehetnék az időben a baleset időpontjára, akkor azt szeretném, hogy ne előttem akarjon átkanyarodni balra. Csak ennyi. Annyira jó életem volt! Piszkosul jól éreztem magam, ebbe kanyarodott bele ez az ember – mondta a színész, akinek párja, Pikali Gerda is rengeteg erőt ad. Mint azt a Lokál megtudta, a rendőrök még mindig nyomoznak az ügyben.


„A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 30-án 12 óra 35 perc körüli időben egy szürke színű személygépkocsi a Budapest XXII., Háros utca és Gyöngyszem utca kereszteződésében balra kanyarodáskor összeütközött egy szürke színű motorkerékpárral. A baleset során a motor vezetője 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti baleset gondatlan okozása miatt folytat nyomozást. Az ügyben egy fő került gyanúsítottként kihallgatásra. A nyomozás folyamatban van” – tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályától.

Rékasi Károly Pikali Gerda A József Attila színház évadnyitója (Fotó: Máté Krisztián)

– Bonyolult ügyekben nem ritka, hogy hosszú ideig, akár évekig nyomoznak – mondta dr. Herpy Miklós közlekedési balesetekkel is foglalkozó ügyvéd, akit általánosságban kérdeztünk.

– Akkor szoktak rétestésztaként húzódni ezek az ügyek, ha esetleg vitatják a jogalapot, vagyis azt, hogy hogyan történt pontosan a baleset. Az sem mindegy, mekkora a sérülés mértéke. Minimum egy év elteltével készül el egy kiegészítő orvos szakértői vélemény, amely azt állapítja meg, hogy a sértett szenvedett-e maradandó egészségkárosodást. A műszaki szakértők szakvéleményét is meg kell várni, illetve ha bizonyítási kísérletet tartanak, az is alsó hangon 2-3 hónap. Közúti baleset gondatlan okozásáért maradandó egészségkárosodás esetén leggyakrabban pénzbüntetés (általában pár százezer forint) vagy felfüggesztett szabadságvesztés jár.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!

 • Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet Ákos december 14-15-én. A népszerű előadó, dalszerző idén ősszel négyszámos stúdióanyagot jelentetett meg, ami a jövőre tervezett következő album előfutára.