EUR: 322,72 Ft
CHF: 286,69 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Salgótarján

Közlekedésbiztonságban ők a legjobbak

A közelmúltban rendezte meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából meghirdetett, „Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa” elnevezésű verseny megyei döntőjét.

A Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett rendezvény célja a középiskolás korosztály baleseteinek csökkentése, szabályismeretük elmélyítése volt. A megyei döntőn az elődöntőkön legjobban szereplő diákok vehettek részt. A versenyzők kerékpárosként, személygépkocsi- és segédmotorkerékpár- vezetőként mérhették össze tudásukat. A fiataloknak a versenyen egy-egy KRESZ-tesztlapot kellett kitölteniük, illetve – a versenyző kategóriájának megfelelő járművekkel – gyakorlati ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk.


A megmérettetésen gyakorlati feladatokkal is meg kellett birkózniuk a résztvevőknek. Forrás: police.hu

Az országos döntő április 25–27. között lesz Kaposváron, ahol a kerékpáros kategóriában Fodor Richárd (Salgótarjáni SZC Szondi György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája), segéd-motorkerékpár kategóriában Pongrácz Patrik (Salgótarjáni SZC Szondi György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája), míg személygépjármű kategóriában Kuti Krisztián (Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) képviseli majd Nógrád megyét.

A három győztes az eredményhirdetés után. Forrás: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.