EUR: 322,45 Ft
CHF: 282,39 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Salgótarján

Közlekedésbiztonságban ők a legjobbak

A közelmúltban rendezte meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából meghirdetett, „Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa” elnevezésű verseny megyei döntőjét.

A Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett rendezvény célja a középiskolás korosztály baleseteinek csökkentése, szabályismeretük elmélyítése volt. A megyei döntőn az elődöntőkön legjobban szereplő diákok vehettek részt. A versenyzők kerékpárosként, személygépkocsi- és segédmotorkerékpár- vezetőként mérhették össze tudásukat. A fiataloknak a versenyen egy-egy KRESZ-tesztlapot kellett kitölteniük, illetve – a versenyző kategóriájának megfelelő járművekkel – gyakorlati ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk.


A megmérettetésen gyakorlati feladatokkal is meg kellett birkózniuk a résztvevőknek. Forrás: police.hu

Az országos döntő április 25–27. között lesz Kaposváron, ahol a kerékpáros kategóriában Fodor Richárd (Salgótarjáni SZC Szondi György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája), segéd-motorkerékpár kategóriában Pongrácz Patrik (Salgótarjáni SZC Szondi György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája), míg személygépjármű kategóriában Kuti Krisztián (Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) képviseli majd Nógrád megyét.

A három győztes az eredményhirdetés után. Forrás: police.hu

Kapcsolódó Cikkek