EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Salgótarján

Közlekedésbiztonságban ők a legjobbak

A közelmúltban rendezte meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából meghirdetett, „Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa” elnevezésű verseny megyei döntőjét.

A Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett rendezvény célja a középiskolás korosztály baleseteinek csökkentése, szabályismeretük elmélyítése volt. A megyei döntőn az elődöntőkön legjobban szereplő diákok vehettek részt. A versenyzők kerékpárosként, személygépkocsi- és segédmotorkerékpár- vezetőként mérhették össze tudásukat. A fiataloknak a versenyen egy-egy KRESZ-tesztlapot kellett kitölteniük, illetve – a versenyző kategóriájának megfelelő járművekkel – gyakorlati ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk.


A megmérettetésen gyakorlati feladatokkal is meg kellett birkózniuk a résztvevőknek. Forrás: police.hu

Az országos döntő április 25–27. között lesz Kaposváron, ahol a kerékpáros kategóriában Fodor Richárd (Salgótarjáni SZC Szondi György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája), segéd-motorkerékpár kategóriában Pongrácz Patrik (Salgótarjáni SZC Szondi György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája), míg személygépjármű kategóriában Kuti Krisztián (Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) képviseli majd Nógrád megyét.

A három győztes az eredményhirdetés után. Forrás: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.