EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Tatabánya

Krimi a Jászaiban – nyolc nővel!

Mi történik, ha összezárnak nyolc nőt? A Jászai Mari Színházban ez most kiderül. Robert Thomas: Nyolc nő című bűnügyi komédiáját Guelmino Sándor állította színpadra.

A házban lévő nyolc nő az áldozat anyja, felesége, húga, sógornője, két lánya és két háztartási alkalmazottja. A házat közben a hóvihar és a gyilkos teljesen elzárja a külvilágtól! Mit tehet ilyenkor nyolc nő, aki a házban rekedt? Megkezdődik az amatőr nyomozás, ami szinte lehetetlen küldetés, mert mindenki hazudik. Tudják, hogy a gyilkos köztük van, de melyikük lehet az?


A darab Agatha Christie-krimikre emlékeztető szövevényességgel göngyölíti fel a cselekmény szálait, hogy közben újabb és újabb leplet rántson le az első ránézésre fedhetetlennek tűnő, módos polgárcsalád tagjairól. Guelmino Sándor még az olvasópróbán azt nyilatkozta, hogy nagyon várja már a próbákat, hiszen még sosem rendezett krimit, és nagy krimirajongó. Hozzátette: A Nyolc nő nehézségei közé tartozik, hogy a kriminek megvannak a saját törvényszerűségei, amire oda kell figyelni. A másik nehézsége pedig az, hogy sokat beszélnek a szereplők és közben nyomozgatnak is egymás között, így a történetet úgy kell vezetni, hogy az mindig érdekes maradjon a néző számára is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.