EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Sport

Kulcsár újra naggyá tenné a MOB-ot

Stílusosan szólva a világbajnok párbajtőröző, Kulcsár Krisztián is pástra lép, hogy május 2-án megmérkőzzön a MOB elnöki székéért a korábbi főtitkárral, Szabó Bencével, és a jelenleg regnáló elnökkel, Borkai Zsolttal.

– Túl nyugodt volt az élete svájci munkahelyén, a Nemzetközi Vívószövetségben (FIE), hogy vállalja a megmérettetést?


– Nem vagyok idegeskedő típus, ráadásul szeretem a kihívásokat. Az igazi indokom azonban az, hogy gyerekkorom óta a sportban élek, versenyzőként, vezetőként, emellett tapasztalattal rendelkezem az üzleti életben, és erős a belső indíttatásom, hogy vissza is adjak valamit a magyar sportnak és a MOB élére álljak.

– Milyen tervekkel akarja bevenni a Magyar Olimpiai Bizottság nemrégiben „lecsupaszított” főhadiszállását?


– A MOB jogosítványait megkurtították. Az első feladat az, hogy a jó nemzetközi példák alapján a sport hazai életét az állami sportirányítással karöltve újra kell gondolni. Ki kell alakítani az államtitkársággal azt a partneri viszonyt, amelynek eredményeképpen az állami források elosztása a MOB által vezetett és támogatott szakmai munkával párosul. A feladat teljes embert igényel, ezért az első két évben főállású elnökként dolgoznék.

– A páston csak szemtől szembe ment a küzdelem, felkészült már a hátbatámadásokra is?

–  Általában konfliktuskerülő vagyok, a problémákat megoldani, nem élezni szeretem. Igyekszem körültekintő lenni, nyitott vagyok a vitákra és nem ragaszkodom utolsó leheletemig az elképzelésemhez, de ha hiszek egy ügyben, akkor abba beleállok.

– Schmitt Pál elnöksége alatt ragyogó volt az aranytermés, most újra vívó kerülhet az élre, garantált a siker?

– Schmitt Pál elnöksége nosztalgikus érzésekkel tölt el, olyan időszak volt, amikor a MOB tagsága és bizottságai is aktívak voltak. Szeretném, ha ez a családias, bensőséges hangulat visszatérne. Igaz, nem ez a siker záloga, a hozadéka lehet.

46 éves vb- és Eb-győztes, olimpiai ezüstérmes párbajtőröző. Négy olimpián szerepelt. Közgazdasági és jogi diplomát szerzett, volt bankár és a BÁV vezérigazgatója. Jelenleg Svájcban a FIE technikai igazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Fókuszban a kapusok a Liverpool-Manchester United rangadón

    Főszerephez juthatnak a kapusok az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 17. fordulójának vasárnapi rangadóján, amelyen a veretlenül listavezető FC Liverpool a komoly problémákkal küzdő Manchester Unitedet fogadja az Anfield Roadon.

  • A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    A Vidi bravúros döntetlennel esett ki

    Bravúros döntetlennel búcsúzott a Vidi FC a labdarúgó Európa-ligától: a magyar bajnok 2-2-őt játszott az angol Chelsea csapatával a Groupama Arénában, de így is kiesett, mivel a fehérorosz BATE Boriszov nyert a görög PAOK vendégeként.