EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Ózd

Különleges vendég

Némi túlzással élve olyan ritka Ózd térségében a fehér gólya, mint a fehér holló. Nincsenek a környéken mocsaras, vizes élőhelyek, ezért messzire kell repülnie, ha kis halat vagy békát szeretne lakmározni.

Az a néhány, amelyik mégis ebben a térségben él, beéri a rágcsálókkal, hiszen szántáskor és betakarításkor árgus szemekkel figyelik a pockot, egeret és a nagyobb bogarakat. Sajópüspökiben a 25-ös számú főút mellett a villanypóznán él egy pár, nekik a közeli Sajó és a határban található két tó jelenti a terülj asztalkámat.

Fotó: Lokál
Ózd felé ritka madár a gólya

Fotó: Lokál
Fészekrekonstrukció után jöhet az utód

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.