2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Ózd

Különleges vendég

Némi túlzással élve olyan ritka Ózd térségében a fehér gólya, mint a fehér holló. Nincsenek a környéken mocsaras, vizes élőhelyek, ezért messzire kell repülnie, ha kis halat vagy békát szeretne lakmározni.

Az a néhány, amelyik mégis ebben a térségben él, beéri a rágcsálókkal, hiszen szántáskor és betakarításkor árgus szemekkel figyelik a pockot, egeret és a nagyobb bogarakat. Sajópüspökiben a 25-ös számú főút mellett a villanypóznán él egy pár, nekik a közeli Sajó és a határban található két tó jelenti a terülj asztalkámat.

Fotó: Lokál
Ózd felé ritka madár a gólya

Fotó: Lokál
Fészekrekonstrukció után jöhet az utód

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.