EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Ózd

Különleges vendég

Némi túlzással élve olyan ritka Ózd térségében a fehér gólya, mint a fehér holló. Nincsenek a környéken mocsaras, vizes élőhelyek, ezért messzire kell repülnie, ha kis halat vagy békát szeretne lakmározni.

Az a néhány, amelyik mégis ebben a térségben él, beéri a rágcsálókkal, hiszen szántáskor és betakarításkor árgus szemekkel figyelik a pockot, egeret és a nagyobb bogarakat. Sajópüspökiben a 25-ös számú főút mellett a villanypóznán él egy pár, nekik a közeli Sajó és a határban található két tó jelenti a terülj asztalkámat.

Fotó: Lokál
Ózd felé ritka madár a gólya

Fotó: Lokál
Fészekrekonstrukció után jöhet az utód

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.