EUR: 321,73 Ft
CHF: 280,66 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Dunaújváros

Kutya jó park épül!

Az elmúlt év sikere után idén már másodszor is megszervezi a rácalmási gumiabroncsgyár a KÖSZ, Hankook! programot. A Közösségi Összefogás a Szebbért kezdeményezés lényege, hogy szavazásra bocsátják, milyen beruházást finanszírozzon a cég, és a legtöbb voksot kapó „ügyet” önkéntesek segítségével, a Hankook pénzügyi eszközeivel valósítják meg.

A tavalyi 2+1 (szabadtéri edzőpark az Aranyvölgyi úti benzinkútnál, a tűzoltóság felújítása és bónuszprogramként a mentőállomás renoválása) után idén ismét elindítja a KÖSZ, Hankook! programot a dél-koreai gumiabroncsgyár. A cél ezúttal is a környezet szebbé tétele, mint az elnevezés (Közösségi Összefogás a Szebbért) is mutatja. A cég ötletgazdái egy erre létrehozott honlapon várták a szavazatokat. Végül a Batsányi utca mögötti felső Duna-part lett a „befutó”, ahol a tervek szerint egy kutyaparkot hoznak létre.


Önkéntes lakosok segítségével épül majd fel a duna-parti kutyapark MTI Fotó: Marjai János

 

A szavazással még nem zárultak le a város lakosainak „feladatai”, hiszen a program lényege, hogy önkéntesek segítségével végzik el a munkálatokat. Aki szeretne részt venni a kutyapark építésében, az a [email protected] e-mail-címen adhatja be jelentkezését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.