2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Dunaújváros

Kutya jó park épül!

Az elmúlt év sikere után idén már másodszor is megszervezi a rácalmási gumiabroncsgyár a KÖSZ, Hankook! programot. A Közösségi Összefogás a Szebbért kezdeményezés lényege, hogy szavazásra bocsátják, milyen beruházást finanszírozzon a cég, és a legtöbb voksot kapó „ügyet” önkéntesek segítségével, a Hankook pénzügyi eszközeivel valósítják meg.

A tavalyi 2+1 (szabadtéri edzőpark az Aranyvölgyi úti benzinkútnál, a tűzoltóság felújítása és bónuszprogramként a mentőállomás renoválása) után idén ismét elindítja a KÖSZ, Hankook! programot a dél-koreai gumiabroncsgyár. A cél ezúttal is a környezet szebbé tétele, mint az elnevezés (Közösségi Összefogás a Szebbért) is mutatja. A cég ötletgazdái egy erre létrehozott honlapon várták a szavazatokat. Végül a Batsányi utca mögötti felső Duna-part lett a „befutó”, ahol a tervek szerint egy kutyaparkot hoznak létre.


Önkéntes lakosok segítségével épül majd fel a duna-parti kutyapark MTI Fotó: Marjai János

 

A szavazással még nem zárultak le a város lakosainak „feladatai”, hiszen a program lényege, hogy önkéntesek segítségével végzik el a munkálatokat. Aki szeretne részt venni a kutyapark építésében, az a [email protected] e-mail-címen adhatja be jelentkezését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.