EUR: 322,42 Ft
CHF: 284,45 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Extra Nyíregyháza

Kutyaklub alakult Nyíregyházán

A nyíregyházi összefogást mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy most egy kisebb kutyás közösség fogott össze és alapított kutyaklubot, hogy a városi kutyázás konfliktusoktól mentes és igazi élmény lehessen. A kezdeményezés fő támogatójával és megálmodójával, Suller Gergővel beszélgettünk.

– Kutyapiszok a parkokban? Felesleges ugatás a szomszédból egész nap? Túl kevés séta – túl sok vagy túl kevés és rossz táplálék a kutyának? Orvul támadó kullancsok és bolhák? Kutyakölykök, akikre senki nem tart igényt? Szeretné, ha ez a múlt lenne? Akkor csatlakozzon a nyíregyházi kutyások új csapatához – hangzik Nyíregyháza újdonsült kutyaklubjának mottója. A kis csapat jó példával jár elöl, segítenek egymásnak, hogy szokássá váljon mindaz, ami az igényes városi kutyatartásban alapvető.


Kutyaklub (Fotó: Kovács Tünde)

– Rengeteg dolgot említhetnénk az alapvetések között, melyekre fel szeretnénk hívni a figyelmet, de a legfontosabbak között van a chip, az ivartalaníttatás, a kutyapiszok kérdése, a kulturált kutyasétáltatás, a megfelelő táplálás és a parazitavédelem, a talált kutyák hazasegítése, valamint a kóborok számának csökkentése – árulta el a Lokál Extrának Suller Gergő, majd hozzátette: a programokhoz bárki csatlakozhat, aki Nyíregyházán és környékén kutyázik. Közös séták, kutyapiszokszedő akciók, zacskóosztás, élősködőktől védett kutyákkal biztonságos kirándulások, sőt egy kutyás majális is várja az állatbarátokat.

Itt a kutyák és gazdik egyaránt társaságban lehetnek (Fotó: Kovács Tünde)

A nyíregyházi kutyaklubhoz csatlakozni, tagsági igazolványt kérni a klub közösségi oldalának csoportjában és a Suller-tápboltban, nyitvatartási időben lehet. A kezdeményezésre már a városi menhely is felfigyelt, hiszen a felesleges szaporulat, az élősködők és a rossz táplálás számukra szinte mindennapos probléma. Nekik is elemi érdekük, hogy minden kutya jó ételt fogyasszon, parazitamentesen kerüljön ki a menhelyről, jól szocializáltan, ideális gazdihoz. A kutyaklubba ezért nem kutyások is beléphetnek, ugyanis az Állatbarát Alapítvány önkénteseként bárki kipróbálhatja a kutyás életet egy kis mentett védenc sétáltatásakor, s felelősen dönthet róla, hogy akar-e kutyás lenni.


Jó hangulatban zajlott az első alkalom (Fotó: Kovács Tünde)

Kutyaklub (Fotó: Kovács Tünde)

Kapcsolódó Cikkek

  • Töltsön egy rendkívüli estet Oláh Ibolyával

    Töltsön egy rendkívüli estet Oláh Ibolyával

    Koncert és színházi este, személyes hangvételű „beszélgetés” a hallgató-nézővel; csöndes feltárulkozás a dalokon és az énekesnő életének fontosabb eseményein keresztül, izgalmas estet ígérnek az énekesnővel a Hungarikum Pódiumon január 5-én.

  • Felújítják az Álomutazót karácsonyra

    Felújítják az Álomutazót karácsonyra

    Karácsony előtt és után nem is jöhetne semmi jobb, mint egy jó családi program. A tavaly nagy sikerű szuperprodukció idén újraéled, ugyanúgy a BOK csarnokban, sztárokkal, lenyűgöző látványvilággal és fantasztikus slágerekkel.