EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Szekszárd

Laci atya elhagyta Szekszárdot

Mire ezek a sorok megjelennek, Bacsmai László volt szekszárdi esperes-plébános már Mohácson szolgál. Meglepetésként érte a megyeszékhely lakóit a bejelentés, miszerint a Laci atyaként is ismert papot április 1-jei hatállyal dr. Udvardi György pécsi megyés püspök Mohácsra helyezte.

Búcsúmiséje április 2-án, vasárnap este volt, és a mise után a közösségi házban személyesen is elköszönhettek tőle a hívek. Helyére Petkó Tamás atya kerül Dunaföldvárról, aki káplánként már teljesített szolgálatot Szekszárdon.


Bacsmai Lászlónak tavaly nyáron volt az ezüstmiséje, az elmúlt év végén pedig megkapta a Tolna Megyei Prima Közönségdíját. Ezek szerint a város és a hívek szerették plébánosukat. Tizenhárom évet töltött Szekszárdon, többször hangoztatta, hogy ő is megszerette ezt a várost és a közösséget, no és persze a jóféle szekszárdi vörösbort is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.