2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szekszárd

Laci atya elhagyta Szekszárdot

Mire ezek a sorok megjelennek, Bacsmai László volt szekszárdi esperes-plébános már Mohácson szolgál. Meglepetésként érte a megyeszékhely lakóit a bejelentés, miszerint a Laci atyaként is ismert papot április 1-jei hatállyal dr. Udvardi György pécsi megyés püspök Mohácsra helyezte.

Búcsúmiséje április 2-án, vasárnap este volt, és a mise után a közösségi házban személyesen is elköszönhettek tőle a hívek. Helyére Petkó Tamás atya kerül Dunaföldvárról, aki káplánként már teljesített szolgálatot Szekszárdon.


Bacsmai Lászlónak tavaly nyáron volt az ezüstmiséje, az elmúlt év végén pedig megkapta a Tolna Megyei Prima Közönségdíját. Ezek szerint a város és a hívek szerették plébánosukat. Tizenhárom évet töltött Szekszárdon, többször hangoztatta, hogy ő is megszerette ezt a várost és a közösséget, no és persze a jóféle szekszárdi vörösbort is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.