EUR: 322,88 Ft
CHF: 276,73 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Szekszárd

Laci atya elhagyta Szekszárdot

Mire ezek a sorok megjelennek, Bacsmai László volt szekszárdi esperes-plébános már Mohácson szolgál. Meglepetésként érte a megyeszékhely lakóit a bejelentés, miszerint a Laci atyaként is ismert papot április 1-jei hatállyal dr. Udvardi György pécsi megyés püspök Mohácsra helyezte.

Búcsúmiséje április 2-án, vasárnap este volt, és a mise után a közösségi házban személyesen is elköszönhettek tőle a hívek. Helyére Petkó Tamás atya kerül Dunaföldvárról, aki káplánként már teljesített szolgálatot Szekszárdon.


Bacsmai Lászlónak tavaly nyáron volt az ezüstmiséje, az elmúlt év végén pedig megkapta a Tolna Megyei Prima Közönségdíját. Ezek szerint a város és a hívek szerették plébánosukat. Tizenhárom évet töltött Szekszárdon, többször hangoztatta, hogy ő is megszerette ezt a várost és a közösséget, no és persze a jóféle szekszárdi vörösbort is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

  • Nagy értékek a kiskertekben

    Nagy értékek a kiskertekben

    Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.