2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Szekszárd

Laci atya elhagyta Szekszárdot

Mire ezek a sorok megjelennek, Bacsmai László volt szekszárdi esperes-plébános már Mohácson szolgál. Meglepetésként érte a megyeszékhely lakóit a bejelentés, miszerint a Laci atyaként is ismert papot április 1-jei hatállyal dr. Udvardi György pécsi megyés püspök Mohácsra helyezte.

Búcsúmiséje április 2-án, vasárnap este volt, és a mise után a közösségi házban személyesen is elköszönhettek tőle a hívek. Helyére Petkó Tamás atya kerül Dunaföldvárról, aki káplánként már teljesített szolgálatot Szekszárdon.


Bacsmai Lászlónak tavaly nyáron volt az ezüstmiséje, az elmúlt év végén pedig megkapta a Tolna Megyei Prima Közönségdíját. Ezek szerint a város és a hívek szerették plébánosukat. Tizenhárom évet töltött Szekszárdon, többször hangoztatta, hogy ő is megszerette ezt a várost és a közösséget, no és persze a jóféle szekszárdi vörösbort is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.