EUR: 323,32 Ft
CHF: 286,30 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Extra

Lajcsi húzná ki a bajból Győzikét

Miután Gáspár Győző otthonát megszállták a NAV nyomozói és akciócsoportja, barátja és egykori felkarolója, Lagzi Lajcsi azonnal Győzike segítségére sietett. Ugyanazt ajánlotta fel, amit Győzike neki még 2015 szeptemberében: autót vagy akár anyagi segítséget.

Bombaként robbant a hír, miszerint közel 20 milliós adótartozás miatt tartottak házkutatást Győzikénél. A roma showman a NAV nyomozói szerint 50 milliós bevételt nem vallott be, és az után nem fizetett adót. A NAV egyenruhásai őrizetbe vették Győzikét, és Egerbe szállították, ahol kihallgatták. A nyomozók lefoglalták a showman autóit, a házban talált több mint 700 ezer forintját, s zár alá vették több ingatlanját is, vagyis szinte pontosan az történt vele, mint anno Lajcsival. Akkor Győzike az elsők között volt, aki felhívta a trombitaművész családját, és felajánlotta segítségét. Egy BMW terepjárót akart adni, miután megtudta, hogy a nyomozók minden gépjárművet elvittek.


Lagzi Lajcsi , Galambos Lajos 2016.07.14 Fotó: Csudai Sándor

– Nem sorsközösséget vállalok Győzikével, csupán viszonozni szeretném a baráti gesztust. Ha szüksége van kölcsönre vagy egy autóra, esetleg egy jogász segítségére, állok rendelkezésére. Akkor, amikor az ember bajban van, sokan félrehúzódnak, és távolságot tartanak tőle, ilyenkor ismerszik meg az igaz barát – mondta Lajcsi, majd hozzátette: akkor ő és családja nem vette igénybe Győzike felajánlását, de jólesett neki, hogy valaki nem kárörvendő, hanem segítő kezet nyújt.
Mint megtudtuk, Győzike egyelőre nem kért segítséget, de nem kizárt, hogy a későbbiekben elfogadja Lajcsi támogatását.

Győzike tárgyalása.

Mint ismeretes, pénteken nyomozók szállták meg a Gáspár család otthonát, házkutatási paranccsal érkeztek. A pincétől a padlásig mindent átkutattak, leltárba vettek minden értéket, és lefoglalták azokat, ezenkívül számlákat, céges iratokat és adathordozókat is magukkal vittek. A showmant közel 20 milliós adócsalással gyanúsítják, de hatósági forrásunk szerint az összeg a nyomozás előrehaladtával emelkedhet.
A témával kapcsolatban megkérdeztük Győzikét is, aki megerősítette információinkat, de a részletekről nem akart nyilatkozni.


Több évet is kaphat

Győzike négy éve már állt bíróság előtt adócsalásért, akkor 1 év 8 hónap börtönre ítélték, három évre felfüggesztve. Mivel a showman a gyanú szerint az áfacsalást a próbaidő alatt követte el, ha most bűnösnek találják, több évre is lecsukhatják.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek