EUR: 324,24 Ft
CHF: 278,77 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Kecskemét

Látványos gépbemutatók az egyetemen

NCT-napot tartottak a Pallasz Athéné Egyetem Járműtechnológia Tanszékén. Boza Pál főiskolai tanár mesélt a gépek látványos működéséről, a vezérlés oktatásának fontosságáról és a tervekről.

Az eseményen a cég képviselője beszámolt fejlesztéseik jelenlegi állapotáról, piaci pozíciójukról, valamint bemutatta legújabb vezérléseiket, amelyeket 2-3 héten belül az egyetem is megkap, így egy érintőképernyős panellal bővülhet a kecskeméti tanműhely.


Fotó: Banczik Róbert

– Oktatóink örömmel tanítják a cég vezérléseit hallgatóinknak, hiszen ez Magyarországon jelenleg hiányszakma – árulta el Boza Pál. Véleménye szerint az NCT termékeinek oktatása jelentősen hozzájárul a hallgatók elhelyezkedési esélyeihez a későbbiekben, a gépek kezelésének ismerete hatalmas előnyt jelent a munka világában.

Fotó: Banczik Róbert

 

A szakmai napon a 3 tengelyes esztergán, a 4 tengelyes ellenorsós esztergán, valamint az 5 tengelyes gépeken mutattak be alkatrészgyártást. A tanszék tervei között szerepel, hogy hagyományt teremtsen az NCT-napból, reményeik szerint jövő tavasszal ismét megrendezik az érdeklődőknek látványos gépbemutatójukat.

Fotó: Banczik Róbert

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.