2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Kecskemét

Látványos gépbemutatók az egyetemen

NCT-napot tartottak a Pallasz Athéné Egyetem Járműtechnológia Tanszékén. Boza Pál főiskolai tanár mesélt a gépek látványos működéséről, a vezérlés oktatásának fontosságáról és a tervekről.

Az eseményen a cég képviselője beszámolt fejlesztéseik jelenlegi állapotáról, piaci pozíciójukról, valamint bemutatta legújabb vezérléseiket, amelyeket 2-3 héten belül az egyetem is megkap, így egy érintőképernyős panellal bővülhet a kecskeméti tanműhely.


Fotó: Banczik Róbert

– Oktatóink örömmel tanítják a cég vezérléseit hallgatóinknak, hiszen ez Magyarországon jelenleg hiányszakma – árulta el Boza Pál. Véleménye szerint az NCT termékeinek oktatása jelentősen hozzájárul a hallgatók elhelyezkedési esélyeihez a későbbiekben, a gépek kezelésének ismerete hatalmas előnyt jelent a munka világában.

Fotó: Banczik Róbert

 

A szakmai napon a 3 tengelyes esztergán, a 4 tengelyes ellenorsós esztergán, valamint az 5 tengelyes gépeken mutattak be alkatrészgyártást. A tanszék tervei között szerepel, hogy hagyományt teremtsen az NCT-napból, reményeik szerint jövő tavasszal ismét megrendezik az érdeklődőknek látványos gépbemutatójukat.

Fotó: Banczik Róbert

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.