2017. november 22., szerda
Cecília

Belföld

Le kell állítani a migráció gerjesztését

– Csak a politika nem tesz különbséget migráns és menekült között, a jog igen – szögezte le Trócsányi László igazságügyi miniszter a Századvég Alapítvány konferenciáján, amelynek előadói többek között arra is keresték a választ, milyen szerepet játszanak a migrációs folyamatokban az úgynevezett nem kormányzati, közkeletű nevükön civil szervezetek.

– Az ilyen szervezetek munkásságának migrációgerjesztő hatásait már felismerték kutatók. Éppen ezért amit a EU-tagállamok önállóan is megtehetnek, az az, hogy az igyekeznek leállítani az efféle gerjesztő folyamatokat, amelyek négy tevékenység köré csoportosíthatók: az embercsempészek elleni küzdelem, a civil szervezetek migrációgerjesztő tevékenységének megállítása, az elvándorlásra csábító kommunikáció korlátozása és a jogrendszer felkészítése a védelemre – hangsúlyozta Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója.


– Magyarország védekezése hatékony és gyors – közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója, aki beszámolt arról is, hogy amennyi idő alatt Magyarország megépített Európa védelmében csaknem 220 kilométernyi technikai határzárat, meghozta a védekezéshez szükséges jogszabályokat és megkezdte határvadászok toborzását (2015 decembere és 2016 októbere között), azalatt az EU-ban csak a döntési folyamat született meg a közös határőrizeti és parti őrség felállításáról.

Kapcsolódó Cikkek

  • Zagyva tagadja a zsidózást

    Zagyva tagadja a zsidózást

    Rágalomnak tartja és visszautasítja az antiszemitizmus emlegetését Zagyva György Gyula annak a rádiófelvételnek a kapcsán, amiről a Lokál is beszámolt. A Mandiner írta meg elsőként, hogy a holokauszton nevetgélt és viccelődött társaival együtt a Jobbik volt parlamenti képviselője, akiről tegnap egy újabb kínos hangfelvétel került nyilvánosságra.

  • Tableteket tesztelnek a légi mentők

    Tableteket tesztelnek a légi mentők

    Negyven táblagépet szerzett be a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., így elkezdhető a papíralapú dokumentáció kiváltása a légimentő-bázisokon – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.