EUR: 322,45 Ft
CHF: 281,94 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

Le kell állítani a migráció gerjesztését

– Csak a politika nem tesz különbséget migráns és menekült között, a jog igen – szögezte le Trócsányi László igazságügyi miniszter a Századvég Alapítvány konferenciáján, amelynek előadói többek között arra is keresték a választ, milyen szerepet játszanak a migrációs folyamatokban az úgynevezett nem kormányzati, közkeletű nevükön civil szervezetek.

– Az ilyen szervezetek munkásságának migrációgerjesztő hatásait már felismerték kutatók. Éppen ezért amit a EU-tagállamok önállóan is megtehetnek, az az, hogy az igyekeznek leállítani az efféle gerjesztő folyamatokat, amelyek négy tevékenység köré csoportosíthatók: az embercsempészek elleni küzdelem, a civil szervezetek migrációgerjesztő tevékenységének megállítása, az elvándorlásra csábító kommunikáció korlátozása és a jogrendszer felkészítése a védelemre – hangsúlyozta Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója.


– Magyarország védekezése hatékony és gyors – közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója, aki beszámolt arról is, hogy amennyi idő alatt Magyarország megépített Európa védelmében csaknem 220 kilométernyi technikai határzárat, meghozta a védekezéshez szükséges jogszabályokat és megkezdte határvadászok toborzását (2015 decembere és 2016 októbere között), azalatt az EU-ban csak a döntési folyamat született meg a közös határőrizeti és parti őrség felállításáról.

Kapcsolódó Cikkek

 • A csok hatékonyabb a lakáskasszáknál

  A csok hatékonyabb a lakáskasszáknál

  A csok (családi otthonteremtési kedvezmény) jól működő rendszer, hatékonyabb a lakáskasszáknál – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

 • Tömegek a Gerecse Kapujánál

  Tömegek a Gerecse Kapujánál

  A szép őszi időnek is köszönhető, hogy a szabadidős programokat kedvelők szívesen keresik fel a térség új turisztikai központját, az augusztusban átadott Gerecse Kapuját és környékét.

 • Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata nevéhez híven mindig is hitt a fortuna erejében, hiszen az élet olyan lehetőségeket sodort elé, amik által elérte az álmait. A SzerencseSzombat háziasszonya leginkább azért hálás a sorsnak, hogy hamarosan megszületik első gyermeke, akinek már most a kistestvért terveznek párjával.