2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Békéscsaba

Lenyűgöző panorámakép

Nemrég leplezték le Corvus-Kora Róbert Golgota című művét a Békés megyei Lőkösháza művelődési házában. Az alkotó a 4,5-szer 9 méteres képet hagyományos technikával, lenvászon alapra felvitt olajfestékkel festette.

A Golgota című kép azt a pillanatot ábrázolja, amikor Jézust keresztre feszítik és épp kileheli a lelkét. Mint a művész kiemelte, alapos kutatómunka előzte meg a festést, többször elolvasta János és Lukács evangéliumát, amelyek a legrészletesebben szólnak Jézus kínhaláláról, sőt járt Jeruzsálemben is, a Gecsemáné-kertben és a Via Dolorosán.

Bajnai Beke István kanonok, battonyai plébános leleplezi Corvus-Kora Róbert Golgota című, 4,5 méter magas és 9 méter hosszú festményét Lőkösházán /MTI Fotó: Rosta Tibor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.