2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Nyíregyháza

Lépj ki a komfortzónádból!

Évindító megmérettetésként április első hétvégéjén rendezték meg a Spartan Sprintet Veszprémben, melyre az ország minden részéről érkeztek sportolni vágyók – és Nyíregyháza sem volt ez alól kivétel. Molnár Ervin nem először járt az extrém versenyen, több alkalommal is próbára tette már magát. A nyíregyházi fiatal elmondása szerint a Spartan Race különlegessége a komfortzónából való kilépésben rejlik.

Molnár Ervin (Fotó: Reebok Spartan Race)

– A szüleim által már gyerekként megismerkedtem számos sportággal, így elmondhatom, hogy a sport szinte mindig jelen volt az életemben. Néhány éve ismerkedtem meg a CrossFit mozgásformával, ez azóta az életem szerves részévé vált, és jó alap volt a Spartan Race versenyeire való felkészülésnél is – árulta el Molnár Ervin, aki a sportot kikapcsolódásnak tekinti.


A SPARTAN RACE VERSENYEK NEM CSupán A TESTET TERHELIK MEG

A legutóbb megrendezett Sprint, noha a legrövidebb a Spartan Race versenytípusai közül, tartogat meglepetéseket a résztvevőknek.


– Bármilyen szinten lévő atlétának tökéletes, veteránoknak és azoknak is, akik először teszik próbára magukat. Az 5–8 kilométer hosszú Sprint talán nem tűnik hosszúnak, de több mint húsz Jellegzetes Spártai Akadály áll majd az utadban. Ha úgy gondolod, hogy ez mégsem fog menni, nincs igazad. Sorakozz fel a startnál, és mutasd meg saját magadnak, hogy igenis képes vagy rá – olvasható a hivatalos leírás, ami Ervint is megfogta.

A nyíregyházi csapat (Fotó: Reebok Spartan Race)

– Eleinte elképzelhetetlennek tűnt számomra, hogy ilyen szinten kimozduljak a komfortzónámból, de győzött a kíváncsiság és azóta már többször is kipróbáltam magam a Sprint és Super versenyeken. Az a tapasztalatom, hogy minden a kitartáson múlik, leginkább agyban fárad el az ember, így kifejezetten fontos a felkészülés. Két hónappal a Sprint előtt elkezdtem intenzíven futni, és természetesen folytattam a CrossFit edzéseket, de ebben is oda kell figyelni a mértékletességre – árulta el a Lokál Extrának. Elmondása szerint Veszprémben logikusan felépített pálya és barátságos hangulat várta a versenyzőket. A Spartan Race stílusához illő akadályok tarkították a pályát, volt szögesdrót alatti átmászás és vizes árkon való átkelés is – ennek ellenére a nyíregyházi fiatalnak sikerült elérnie a kitűzött célját, és egy órán belül, 59 perc 23 másodperces eredménnyel beért a célba. A kihívásoknak azonban nincs vége, június 17-én Kazincbarcikán, a Spartan Superen áll rajthoz Ervin, és idén a legkeményebb Beast versenyt sem hagyja ki – csak így tovább!

 

A veszprémi pálya (Fotó: Reebok Spartan Race)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.