2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb XIII.kerület

Letették a Klapka szolgáltatóház alapkövét

Az  önkormányzat újabb különleges beruházásra készül. A Média Építészeti Díjat nyert terv alapján megkezdődik a Klapka Szolgáltatóház építése, amelynek már le is tették az alapkövét.

Az épületet a Róbert Károly körút, a Lehel út, a Váci út és a Dózsa György út által határolt terület középpontjában húzzák fel. Mivel az itt lakók nem nagyon tudnak hova menni vásárolni, indokoltnak tűnik egy  „kisközpont” építése, amelynek során kiemelt szerepet kap a „zöld gondolat” megvalósítása, valamint az energiafelhasználást csökkentő környezetbarát műszaki és technológiai megoldások.


A munkagépek már dolgoznak, az átadás 2018 őszére várható (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az új épület egyik része négy-, a másik ötemeletes lesz, a két elem között húzódó, szűkülő, majd térré terebélyesedő résszel. Kialakítanak egy játszó-pihenő zöld dombot, amelybe élelmiszer-áruházat és néhány kisebb üzletet terveztek. A pinceszinten négy akadálymentes, két elektromos gépkocsi-parkolóhelyet – töltőberendezéssel együtt –  és további hetvennégy parkolóhelyet és harminchat kerékpártárolót alakítanak ki. Emellett az épület alsó két szintjén különböző nagyságú üzlethelyiségek, szolgáltatóegységek sorakoznak majd, a központi aulatérre nyílóan, a két szint között pedig látványfelvonópár biztosítja a közlekedést. A tervek szerint a felsőbb emeleteken 33 lakást alakítanak ki, amelyek egy átszellőztetett üvegtetővel lefedett udvart ölelnek körbe. A beruházás kizárólag saját, önkormányzati forrásból – összesen közel négy és fél milliárd forintból – valósul meg, hitelfelvétel nélkül.

A tervek szerint igen impozáns szolgáltatóházat építenek (fotó:epiteszforum.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.