2017. november 13., hétfő
Szilvia

Egyéb XIII.kerület

Letették a Klapka szolgáltatóház alapkövét

Az  önkormányzat újabb különleges beruházásra készül. A Média Építészeti Díjat nyert terv alapján megkezdődik a Klapka Szolgáltatóház építése, amelynek már le is tették az alapkövét.

Az épületet a Róbert Károly körút, a Lehel út, a Váci út és a Dózsa György út által határolt terület középpontjában húzzák fel. Mivel az itt lakók nem nagyon tudnak hova menni vásárolni, indokoltnak tűnik egy  „kisközpont” építése, amelynek során kiemelt szerepet kap a „zöld gondolat” megvalósítása, valamint az energiafelhasználást csökkentő környezetbarát műszaki és technológiai megoldások.


A munkagépek már dolgoznak, az átadás 2018 őszére várható (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az új épület egyik része négy-, a másik ötemeletes lesz, a két elem között húzódó, szűkülő, majd térré terebélyesedő résszel. Kialakítanak egy játszó-pihenő zöld dombot, amelybe élelmiszer-áruházat és néhány kisebb üzletet terveztek. A pinceszinten négy akadálymentes, két elektromos gépkocsi-parkolóhelyet – töltőberendezéssel együtt –  és további hetvennégy parkolóhelyet és harminchat kerékpártárolót alakítanak ki. Emellett az épület alsó két szintjén különböző nagyságú üzlethelyiségek, szolgáltatóegységek sorakoznak majd, a központi aulatérre nyílóan, a két szint között pedig látványfelvonópár biztosítja a közlekedést. A tervek szerint a felsőbb emeleteken 33 lakást alakítanak ki, amelyek egy átszellőztetett üvegtetővel lefedett udvart ölelnek körbe. A beruházás kizárólag saját, önkormányzati forrásból – összesen közel négy és fél milliárd forintból – valósul meg, hitelfelvétel nélkül.

A tervek szerint igen impozáns szolgáltatóházat építenek (fotó:epiteszforum.hu)

Kapcsolódó Cikkek