EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XIV.kerület

Lovassy bekerekezett a világ legjobbjai közé

Krisztián a világ legjobbjai között is megállta a helyét (Fotó: BVSC kerékpáros szakosztály)

Kilencedik helyen végzett a pályakerékpár-világbajnokságon Lovassy Krisztián, a BVSC Zugló versenyzője.

Utoljára 2004-ben fordult elő, hogy magyar pályakerékpáros a legjobb tíz között szerepelhetett egy pályakerékpáros-világbajnokságon. Akkor, 13 éve is zuglói sportoló, Szabolcsi Szilvia érte el ezt a bravúrt, és most az ő remek teljesítményét ismételte meg a BVSC másik versenyzője, Lovassy Krisztián, aki nemrégiben, a világkupa-sorozat 4. fordulójában, Los Angelesben az elmúlt 13 év legjobb pályakerékpárosvilágkupa-eredményét produkálta azzal, hogy a 8. helyen végzett.


Előtte, a világkupa-sorozat harmadik fordulójában, a kolumbiai Caliban rendezett 120 körös versenyen is kiválóan szerepelt, és a 13. helyen végzett. Ennek eredményeképpen elindulhatott a Hongkongban rendezett pályakerékpáros-világbajnokságon.

Krisztián teljesítménye azért is bravúros, mert ebben a sportágban nem alanyi jogon lehet világbajnoki részvételt szerezni, hanem csak a világranglista első 24 nemzete juthat ki a jelenlegi 78-ból. Hiába tehát az egyéni listán az előkelő helyezés, a vb-kvalifikáció szempontjából kizárólag a nemzeti lista számít. A fentiek miatt Krisztiánra minden versenyen nagy felelősség hárult, hiszen az erős, 6-8 fős válogatottal rendelkező nemzetekkel szemben neki egyedül kellett a pontokat gyűjtenie.

Krisztián helytállt, kijutott a világbajnokságra, ahol végül a 9. helyen végzett. Teljesítménye nemcsak a BVSC-Zugló, hanem a magyar kerékpársport kiemelkedő sikere is. A vb honlapja szerint a 28 éves Lovassy a 40 kilométeres viadal 16 sprintjéből egyet megnyert, egyben pedig második lett, az így szerzett nyolc pontja pedig a kilencedik helyre volt elég 24 induló közül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.