EUR: 322,22 Ft
CHF: 285,10 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Külföld

Lövöldözés egy börtönben, halottak

Lövöldözés tört ki Venezuela északkeleti részén egy börtönben, tizenketten meghaltak, tizenegyen megsebesültek – közölte szerdán a börtönügyi minisztérium szóvivője.

A súlyos gazdasági válsággal küszködő dél-amerikai országban túlzsúfoltak a börtönök, ahol rendszeres az erőszak.


Az ország ügyészségének tájékoztatása szerint kedden a rabok között kitört lövöldözésben többen meghaltak a José Antonio Anzoategui nevű börtönben.

Hírügynökségi értesülések ugyanakkor azt írták, hogy tizenketten meghaltak, közte kilencen lövésektől, ketten kábítószer-túladagolástól, egy harmadik ember pedig többszörös sérülésektől.

Az információ egy olyan személytől származott, aki kérte neve mellőzését, mert nincs felhatalmazása a tájékoztatásra. Elmondása szerint a venezuelai kormány meg akarja szüntetni a túlzsúfoltságot, és azt, hogy a börtönökben a rabok fegyverekhez férjenek hozzá. A lövöldözés a változást támogatók, illetve az azt ellenzők között tört ki.

A Reuteres anyagában kiemelte, hogy Venezuela egyike azoknak az országoknak, ahol igen magas az erőszakos cselekmények száma, a rabok sok esetben a börtönökben tervelik ki a túszejtéseket és rablásokat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek