EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Magyar kereskedőkre vár Kolumbia

Jelentősen élénkültek a gazdasági kapcsolatok Magyarország és Kolumbia között az elmúlt években, melynek legfőbb nyertesei a magyar vállalkozások lehetnek. A versenyképes cégek piacra lépéséhez a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) nyújt szakmai támogatást helyi képviselete révén.

– Kolumbiában 2012 óta tart egy stabilizációs folyamat, amelynek csúcspontjaként 2016 novemberében zárult le egy több mint 40 éves konfliktus. A magyar szerepvállalás Kolumbiában új szintre léphet, korábban az Európai Unió “Trust Fund for Columbia” programjához Magyarország 20 ezer euróval járult hozzá, ám a közeljövőben megvalósuló újjáépítési és fejlesztési projektekben ezúttal a magyar vállalkozások kaphatnak jelentős szerepet – hangsúlyozta a Budapesten megrendezett Kolumbiai Szakmai Napok kapcsán Oláh Zsanett, az MNKH vezérigazgatója.


Fotó: Csudai Sándor

– Fontos együttműködési terület az infokommunikáció is. Tavaly már dolgoztak magyar szakemberek Kolumbiában, hasonló feladatok a későbbiekben is adódnak, hiszen a kolumbiai kormány kiemelt törekvése az állami szolgáltatások hatékonyságának növelése infokommunikációs rendszerek alkalmazásával, így az e területen tapasztalt és innovatív hazai informatikai vállalkozások előtt jelentős exportlehetőségek nyílnak, sőt, a digitalizáció területén elért magyar eredményekkel is segíthetjük Kolumbia fejlődését.

A vezérigazgató hozzátette, a Kolumbiát évtizedekig visszavető konfliktus alaposan megtépázta az ország gazdaságát, elsősorban a vidéki területeket, így a következő időszak nagyszabású vidékfejlesztési projektjeiben is számítanak a magyar vállalkozások versenyképes megoldásaira Kolumbiában. Ezen túlmenően üzleti lehetőségek nyílnak a hazai vállalkozások számára az egészségipar, az építőipar és mezőgazdaság területein is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Épp a Legyetek jók, ha tudtok próbáján értük utol Nagy Viktort, az Újszínházban színpadra állított Bizánc rendezőjét. A darab kapcsán beszélgettünk lelkiismeretről, bátorságról és lúzerségről és arról, hogy miért aktuális ma is Konstantin császár története, és az miért mutat túl napjaink muszlim-kérdésén.

 • Sportos Télapók

  Sportos Télapók

  Télapónak öltözött futók lepték el hétvégén Budapestet, ahol a tizenötödik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Mikulás Kocogás versenyt.

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.