EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Magyarország még Németországnál és Angliánál is biztonságosabb

A World Economic Forum éves rendszerességgel kiadott utazási és turisztikai összehasonlító tanulmánya szerint Magyarország több kategóriában is igen előkelő helyezést ért el. A felmérésben 136 ország adatait elemezték részletesen.

A World Economic Forum utazási és turisztikai tanulmányának fontosságát erősítik azok az előrejelző kutatások, melyek szerint a következő 5 évben akár 84 millió turista is látogathat Európa területére, akik 114 milliárd eurót is elkölthetnek az adott országokban és ezáltal segíthetnek 615 ezer új állás létrehozásában is.


Hazánk a tanulmány egyik legfontosabb kategóriájában is igen előkelő helyen szerepel: Magyarország a legfrissebb felmérés szerint a 45. helyezést érte el a biztonság kategóriában az összehasonlító ranglistáján a vizsgált 136 ország közül. Az éves rendszerességgel kiadott összesített listán hazánk olyan fejlett országokat előz meg Európában, mint például Németország (51.), Olaszország (70.), vagy akár az Egyesült Királyság (78.), de jóval biztonságosabbnak ítéltek minket az Egyesült Államoknál (84.) is.

A tanulmány vizsgálta egyes országok nemzetközi nyitottságát is, itt hazánk a 25. helyen végzett, maga mögé utasítva Olaszországot és Belgiumot is.


Szintén előkelő helyet értünk el a turisztikai versenyképesség tekintetében is, ahol a 49. helyezéssel Szlovákiát, Litvániát, vagy Barbadost is megelőztük. Ki gondolta volna, hogy Magyarországot szívesebben látogatják, mint a Karibi-térség egyik legnépszerűbb szigetállamát!

Az összehasonlító ranglistán egyébként még olyan kategóriákban hasonlították hazánkat más országokhoz, mint egészség és higiénia, emberi erőforrások és munkaerőpiac, utazás és idegenforgalom prioritása az adott országágban, nemzetközi nyitottság, környezeti fenntarthatóság, de a légi közlekedés fejlettségét is gorcső alá vették.

Egészség és higiénia  (9. hely)


Környezeti fenntarthatóság (23. hely)


Nemzetközi nyitottság
(25. hely)


Az utazás és idegenforgalom prioritása (42. hely) 


Légi közlekedési infrastruktúra (55. hely)


Emberi erőforrások és munkaerőpiac
(60. hely)

A World Economic Forum évente adja ki az utazási és turisztikai összehasonlító ranglistáját, mely során teljes vizsgálat alá vetik a világ 136 országának utazási és turisztikai adatait, beleértve egy adott ország közbiztonságát is.

Ha kíváncsi a teljes felmérésre, itt Ön is megnézheti.

Kapcsolódó Cikkek