EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Debrecen

Mangalicafesztivál

A magyar ember mindig is szeretett jókat enni. Manapság se szeri, se száma a fesztiváloknak, rendezvényeknek és összejöveteleknek, ahol többek között erre is nyílik mód. Ezek között tarthatjuk számon az immár nyolcadik esztendeje megrendezett Debreceni Mangalica Fesztivált, ahol az elmúlt hétvégén minden érdeklődőt finom falatok vártak.

A mangalica igazi ősi magyar sertésfajta, mely a kilencvenes évekre majdhogynem kihalt, s nem véletlen, hogy a mangalica fajta mentési programja Debrecenből indult 1991-ben. Sikerült megmenteni az utolsó nagyobb tenyészetet, s vele kétszáz jószágot, majd szaporítani ezt az őshonos magyar sertésfajtát. Ma már ismét reneszánszát éli a megmentett fajta, s nem csupán az országban van már több mint 200 tenyésztője, de a határon túl is felfedezték erényeit, így többek között a spanyolok is, ami nagy szó. A hazai állatállomány több mint tízezer anyakoca és hatvanezer hízó.


Az Európa több országában is egyre népszerűbb, jó és megbízható minőségű, prémium terméknek számító mangalicahús hazai kedvelői csuda finom falatokat kóstolhattak meg a debreceni rendezvényen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.