EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szolnok

Már a BL-elődöntőben jár a Dózsa

Nagy Sándor után Cseh Sándor is bevette Hellászt! Igaz, makedón névrokonával ellentétben a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatának vezetőedzője csak egy estére érezhette magát Pireusz uralkodójának, és nem a szárazföldön, hanem a vízben diadalmaskodott.

A Dózsa ugyanis a múlt szerdán a görög városban vendégszerepelt a Bajnokok Ligájában, ahol az Olympiakosz ellenében dőlt el, melyik csapat végez az A-csoport élén, és melyik jut egyből a sorozat elődöntőjébe. Nem volt könnyű dolga hazánk fiainak, hiszen ez a hellén csapat gyakorlatilag megegyezik a világbajnoki bronzérmes görög válogatottal, ráadásul az ottani drukkerek legendásan balkáni hangulatot tudnak előidézni egységnyi térben.


Ez viszont most nem zavarta a Szolnokot, mivel az első 12 percben a hazai kedvencek be sem találtak, míg a Tisza-partiak kétszer is eredményesek voltak. Ez nem zavarta össze a tavalyi BL-döntős csapat sorait, és gyorsan egalizált. Kiválóan működött azonban Vámosék emberhátrányos védekezése, így az utolsó negyedre 5-3-as előnnyel fordult a Dózsa, az Olympiakosz felzárkózott egyre, ám egyenlítés helyett a mieink kaptak büntetőt. Varga Dénes ezt belőtte, így keretbe foglalta a találkozót, hiszen az első és az utolsó gól is az ő nevéhez fűződött, ezzel lett 6-4 a vége.

A Tisza-partiak az OSC elleni csoportmeccs eredményétől függetlenül élen végeznek a hatosban, így bejutottak a májusi, budapesti hatos finálé elődöntőjébe. A Final Sixnek egyébként már a ZF Eger is tagja, amely a szerb Partizant verte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.